Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský guláš

Hodnocení receptu je 4,9 (99×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jitka a Vlastik

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min platí pro přípravu v tlakovém hrnci

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava, platí pro přípravu v tlakovém hrnci)

Klenot pocházející z Maďarska, který jsme si u nás rychle oblíbili – to je segedínský guláš. Šťavnaté vepřové maso a kyselé zelí dodávají jídlu charakteristickou chuť. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept, my si tentokrát ukážeme tradiční postup "jako od maminky".

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 505 kJ /
1 077 kcal
Bílkoviny116,89 g
Tuky34,16 g
Vláknina26,74 g
Cholesterol 361 mg
Sodík 4,31 g
Sůl10,60 g
Sacharidy65,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V tlakovém hrnci necháme na oleji zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené maso a kmín. Krok 2: Maso osmahneme, osolíme, opepříme, přidáme červenou mletou papriku a ještě krátce osmahneme. Krok 3: Pak ihned přidáme zhruba 400 ml vody a hrnec uzavřeme. Pod tlakem vaříme asi 20 minut. Krok 4: Do obyčejného hrnce vložíme zelí, přidáme asi 300 ml vody a necháme vařit 20 minut. Krok 5: Než se zelí uvaří, připravíme záklechtku tak, že rozmícháme v 250 ml vody 3 polévkové lžíce hladké mouky. Vymícháme dohladka tak, aby zmizely hrudky. Krok 6: Do uvařeného zelí přidáme maso a všechnu šťávu z tlakového hrnce a opět přivedeme do varu. Krok 7: Postupně vmícháme záklechtku (nemusíme ji spotřebovat všechnu) a pozvolna asi 20 minut provařujeme. Krok 8: Nakonec přidáme půl kelímku smetany a pokud je třeba, tak guláš ještě dochutíme.

TIP: Jak vyrobit a upotřebit kysané zelí?

Zveřejněno 25. 3. 2008

Poznámka autora Jitka a Vlastik

Podáváme s knedlíkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínský guláš

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wLJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínský guláš

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wLJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (145)

Právě se vaří, už se těšíme. 😉

Miluji,ja přidala ještě cukr ,mám to tak ráda z dětství méně kyselé 😋👍🏼

:yes:<3

sto ldí sto chutí nikoho nepomlouvám.někdy jsou názory.slušně řečeno hnusné.

Recept super ☺️ jen možno mouku rozmíchat rovnou ve smetaně ☺️☺️

Výborný recept

Vynikající 😊

stoudman: není to segeTinsky guláš ale segedinsky. Jen tak mimochodem.

Výborný, celé rodině moc chutnalo! Děkuji

Kdysi podávali v restauracich segedin bez smetany. A se smetanou byl Special. Já take nepridávam cesnek ale smetanu ano ale sladkou ne zakysanou.kolik lidi tolik chutí :-)

casino: já mám ráda i "jen tak" - bez přílohy - každý dle své chuti

Za mě úplně super. Děkuji. Rychle a dobře.

Dobrý den, přidávám fotečku. Segedín je výborný <3

hasic: vaše vulgární komentáře mažu s vírou, že se už nebudou opakovat.

Merylas: Souhlasím,lépe to napsat nešlo.;-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
segedínský guláš, segedínský guláš, segedínský guláš z vepřového, segedinský guláš z vepřového masa, segedinsky gulas recept, segedínský guláš recept, segedynsky gulas, recept na segedínský guláš, recept na segedínský guláš, segedin recept, segedín, segedinský guláš se smetanou, jak se děla segedinský guláš, recept na dobrý segedínský guláš, segedínský guláš recept z vepřoveho masa, segedínský guláš recepty, recept segedínský guláš, recept segedínský guláš, segedínský guláš -recept, szegedinský guláš

Suroviny:
plec vepřová, cibule, kmín celý, paprika sušená sladká, olej, sůl, pepř mletý, zelí kysané, mouka hladká, smetana na vaření

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu