Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený pstruh s máslovou zeleninou

Delikátní maso pstruha je potřeba pouze podtrhnout jemnou úpravou. Také příloha by měla být lehká a zábavná. To vše splňuje tento recept. Navíc přílohovou zeleninu můžete obměňovat dle sezónní dostupnosti.

Hodnocení receptu je 4,3 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 201 kJ /
765 kcal
Bílkoviny90,00 g
Tuky45,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 350 mg
Sodík 260 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pstruhy vykucháme, dobře očistíme od šupin a nasolíme. Krok 2: Necháme odležet asi hodinku v chladu. Vyložíme plech pečicím papírem, který potřeme trochou másla. Krok 3: Pstruhy po odležení opláchneme od soli a opětovně okořeníme, lehce solí, pepřem a celým nebo i drceným kmínem. Krok 4: Takto okořeněnou rybu lehce obalíme v hladké mouce a položíme na připravený plech. Krok 5: Jakmile jsou pstruzi uloženi, vložíme do břišní dutiny po jedné snítce petrželové a libečkové nati. Krok 6: Pstruhy dáme péct do rozpálené trouby na 180 °C, dokud se ze spodní strany neopečou do zlaté barvy. Poté opatrně otočíme a na každého pstruha položíme plátek másla. Krok 7: Během pečení připravíme zeleninu, a to tak, že různé druhy zeleniny nakrájíme na stejně velké nám vyhovující tvary (kostky, nudličky). Na pánvi, v které rozpustíme lžičku másla, zvolna malou chvilku opékáme. Posolíme, opepříme a podáváme s rybou. Krok 8: Dopečeme do zlatova i druhou stranu ryby a podáváme s máslovou zeleninou jakožto jedinou přílohou.

TIP: Ryby - jak s nimi pracovat

Zveřejněno 9. 4. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený pstruh s máslovou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P9x2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený pstruh s máslovou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P9x2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Pstruh byl výborný. Dala jsem dovnitř ještě snítku tymiánu a musím říct,že lépe dochucenou rybu jsem ještě nejedla. Všichni jsme si moc pochutnali.

:-K:yes::yes:

:-p:yes::yes:

:-p:yes:

Tématické fráze:
ryba na másle se zeleninou, pečený pstruh na másle, příprava pstruha na másle s přílohou, pstruh pečený v troubě se zeleninou, peceny pstruh se zeleninou, peceny pstruh, pstruh pečený v troubě, pstruh na zelenině, pstruh peceny na másle, pstruh se zeleninou, chlazený pstruh, pstruh podle vaňka, pstruh na másle v na paprice, pstruh duhový na másle pečený, pstruh chlazený, pstruh na masle s prilohou, pstruh pečený na zelenině, recepty na pstruha s zeleninou, jak dlouho pect pstruha, pstruh pečený se zeleninou

Suroviny:
pstruh, mouka hladká, máslo, sůl, pepř mletý, kmín celý, nať petrželová, libeček, cuketa, paprika, rajče, mrkev, celer řapíkatý, hrášek, kukuřice

Přidat fotografie receptu