Nejrychlejší houskové knedlíky
Oblíbenou českou přílohu můžeme připravit velmi rychle, pokud místo droždí použijeme prášek do pečiva. Výsledkem je pevný houskový knedlík, který se hodí jako příloha k omáčkám. Můžeme do něj také přidat uzené maso a připravit tak špekové koule.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 834 kJ / 1 394 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,00 g |
Tuky | 4,00 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 29 mg |
Sůl | 0,16 g |
Sacharidy | 293,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy nasypeme polohrubou mouku, do ní přidáme prášek do pečiva a sůl. Pokud v dalším postupu použijeme místo vody sodovku, prášek do pečiva nepřidáváme.
Krok 2: Do směsi přidáme pokrájené pečivo (chléb i včetně kůrek).
Krok 3: Vše zalijeme asi 1 hrnkem vody. Pokud bude po vymíchání těsto moc řídké, přisypeme mouku, v opačném případě zředíme vodou.
Krok 4: Než těsto vymícháme, dáme vařit do velkého hrnce velké množství osolené vody.
Krok 5: Těsto dobře zpracujeme měchačkou po dobu asi 5 minut. Nebo lze nejprve vymíchat těsto a pak přidat pečivo.
Krok 6: Do vody, kterou jsme dali vařit, ponoříme knedlíky. Z mísy vybereme kus těsta a v mokrých rukách uděláme šišky nebo koule, které necháme vklouznout do vařící vody.
Krok 7: Vaříme cca 20-25 minut, podle velikosti knedlíku. Občas je otočíme.
Krok 8: Po vytažení knedlíky propícháme a krájíme nejlépe nití, nebo koule překrojíme na poloviny.
Zveřejněno 29. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejrychlejší houskové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrLlR
Moje poznámka
Nejrychlejší houskové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrLlR
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 3 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 5 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 8 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 22 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno 20. 12. 2024 16:01
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové knedlíky
snejkee před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 3 hodinami
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 4 hodinami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 6 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 7 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 7 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 19 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 23 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 před 23 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
houska,
prášek do pečiva,
voda,
sůl
Komentáře (4)