Pohanka z varného mixéru a remosky
Pohanka je hodnotná kuchyňská surovina. Někoho ale může odrazovat svou specifickou chutí. Pokud však při přípravě použijeme bylinky a rajčata, ochotně převezme jejich chuť a stane se lahodnou přílohou nebo lehčím hlavním chodem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 719 kJ / 2 084 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,59 g |
Tuky | 53,17 g |
Vláknina | 56,11 g |
Cholesterol | 181 mg |
Sodík | 5,13 g |
Sůl | 12,40 g |
Sacharidy | 297,05 g |
Postup přípravy
Propláchneme na sítku pohanku a vložíme ji do nádoby mixéru. Spustíme přístroj na 12 minut, teplotu 100 °C a zpětný chod nožů. Krok 3: Mezitím vymažeme sádlem 2 formy na koláč nebo jiné nízké zapékací nádoby, které se vejdou do remosky. Nakrájíme slaninu i klobásu na kousky. Krok 4: Po dokončení varného programu necháme pohanku ještě asi 5 minut dojít v nádobě mixéru. Pak ji navrstvíme do forem a poklademe klobásou a slaninou. Krok 5: Do remosky na dno dáme kovovou mřížku na nožičkách, tím přiblížíme koláčovou formu zdroji tepla a zkrátíme tak dobu zapékání. Stačí pouze pár minut aby se slanina roztavila a klobása pustila chuť. Krok 6: Podáváme za tepla, bohatě obložené zeleninou, ať již kvašenou a sterilovanou nebo čerstvou.
Zveřejněno 8. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pohanka z varného mixéru a remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rDM3
Moje poznámka
Pohanka z varného mixéru a remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rDM3
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno před 42 minutami
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 3 hodinami
Boží milosti
Přidáno před 15 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 17 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno 20. 4. 2025 06:50
Velikonoční minizákusky
Přidáno 20. 4. 2025 06:38
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Moravské zelí
JuliePetule před 33 minutami
Nejlepší bramboráky jaké znám
Buba48 před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
LucietaTom před 2 hodinami
Biskupský chlebíček II
LucietaTom před 2 hodinami
Klasické palačinky
Coolbins před 3 hodinami
Argentinská křídla
wimra před 4 hodinami
Kuře na paprice s hráškem
Moanka před 4 hodinami
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 11 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 12 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 13 hodinami
Suroviny:
pohanka,
cibule červená,
cibule,
česnek,
rajče,
petržel,
koriandr,
sůl,
pepř mletý,
voda,
slanina anglická,
klobása,
sádlo
Komentáře (2)