Bramborové placky plněné masovou směsí
Ochutnejte tyto bramborové placky, které v sobě ukrývají výtečnou masovou směs z kvalitního masa. V každé z nich se mísí chuť křupavého smaženého povrchu a bohaté, pikantní náplně.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 530 kJ / 2 039 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 123,35 g |
| Tuky | 52,88 g |
| Vláknina | 27,16 g |
| Cholesterol | 451 mg |
| Sodík | 3,57 g |
| Sůl | 8,61 g |
| Sacharidy | 255,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme nasekaný česnek, nadrobno nakrájené maso, osolíme, opepříme a orestujeme.
Krok 2: Přidáme nakrájenou kapii, worcester, sójovou omáčku, kari, chilli a za stálého míchání restujeme. Pak trošku podlijeme vodou a dusíme doměkka. Šťávu vydusíme, odstavíme a necháme vychladnout.
Krok 3: Brambory oloupeme, nastrouháme najemno, přidáme sůl, vejce, prosátou mouku a propracujeme těsto.
Na mírně pomoučeném vále uděláme z těsta váleček a nakrájíme na stejné kusy. Mělo by jich být asi 10-12. Krok 4: Každý kousek těsta vytvarujeme na placičku o velikosti cca 10 cm.
Na každou dáme lžíci náplně, přehneme, uzavřeme a pevně stiskneme okraje. Krok 5: Klademe do rozehřátého oleje a smažíme z obou stran. Na ubrousku necháme okapat.
Podáváme se zeleninovým salátem.
Na mírně pomoučeném vále uděláme z těsta váleček a nakrájíme na stejné kusy. Mělo by jich být asi 10-12. Krok 4: Každý kousek těsta vytvarujeme na placičku o velikosti cca 10 cm.
Na každou dáme lžíci náplně, přehneme, uzavřeme a pevně stiskneme okraje. Krok 5: Klademe do rozehřátého oleje a smažíme z obou stran. Na ubrousku necháme okapat.
Podáváme se zeleninovým salátem.
Zveřejněno 3. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové placky plněné masovou směsí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR0XB
Moje poznámka
Bramborové placky plněné masovou směsí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR0XB
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 21 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 22 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 2 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 2 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 3 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 4 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 4 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 5 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 5 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
cibule,
česnek,
kapie,
chilli,
omáčka worcesterová,
omáčka sojová,
koření kari,
sůl,
pepř mletý,
olej,
brambory,
sůl,
vejce,
mouka hrubá,
mouka polohrubá
Komentáře (3)