Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 510 kJ / 122 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,50 g |
Tuky | 9,75 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny důkladně zpracujeme do nelepivého bochánku a necháme kynout v míse na teplém místě minimálně 40 min.
Krok 2: Z vykynutého těsta vytvoříme asi 5-6 bochánků, které rozválíme na tenkou placku (asi 3mm). Každou placku necháme chvíli odpočinout (ještě se trochu nakyne). Rozpálíme si troubu na cca 220 stupňů Celsia. (používám elektrickou horkovzdušnou)
Krok 3: Placky pokládáme na pečící papír na plech a necháme v troubě asi 4 minuty, dokud se placky nenafouknou. Poté vyndáme ven - a necháme splasknout (můžeme trochu propíchnout vidličkou) Placky štosujeme na sebe a přikryjeme dalším talířkem nebo pokličkou, případně vlhkou čistou utěrkou. (Nesmí ztvrdnout, ale zůstat měkké, jemně krupavé)
Krok 4: Pokud chceme hned podávat - rozkrojíme placku napůl a naplníme ji předem připravenou směsí. (Na obrázku je náplň z jáhel s kari kořením a dušenou zeleninou.) Ale může být cokoliv jiného (masová směs, gyros, tzaziky, čerstvá zelenina, apod.)
Krok 5: Pokud budeme skladovat - doporučuji nechat trochu vychladnout, zabalit do potravinářské fólie a dát do mrazáku nebo ledničky. Placky by měli vydržet měkké a vláčné asi 3-5 dní. Potom je dobré nahřát placky na horké pánvi s přidáním pár kapek vody. Můžeme předtím rozkrojit napůl aby se lépe vytvořila kapsa a naplnit směsí nebo podávat jako přílohu k zakousnutí.
Zveřejněno 8. 6. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řecký pita chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KywY
Moje poznámka
Řecký pita chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KywY
Nejnovější recepty
Kachna s jarní nádivkou
Přidáno před 44 minutami
Vaječná tlačenka s červenou kapií
Přidáno před 5 hodinami
Masové drůbeží kuličky v houbové omáčce
Přidáno před 8 hodinami
Nepečený Míša do skleničky
Přidáno před 9 hodinami
Segedínský závitek
Přidáno před 22 hodinami
Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Boloňské špagety
Andyzvesnice před 27 minutami
Cizrna na paprice s pórkem
Andyzvesnice před 27 minutami
Tvarohová náplň
pavlina.simr před 53 minutami
Pečené batáty se salátem
sauce1 před 2 hodinami
Znojemská omáčka
evinkaaa před 2 hodinami
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
trdlo před 4 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Wanilor před 5 hodinami
Dvoubarevná hrníčková bábovka
Miroslav81 před 6 hodinami
Máslový mazanec
P@cka před 6 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Styliane před 6 hodinami
Tématické fráze:
řecký chléb,
domácí řecký pita chleba,
řecky chleba,
plněný pita chleba,
plněný pita chléb,
pita chleba plněný recept,
recept na pitu,
recept na řecký chléb,
řecké placky,
pita chleba,
řecký chléb recept,
pita chleba bez droždí,
pita placky,
recept na pita chleba,
pita chleba recept,
pita recept,
recept na pita chléb,
pita chleb recept,
pita chléb,
recky chleba recept
Suroviny:
mouka hladká pšeničná,
droždí sušené,
cukr moučkový,
sůl,
voda,
olej olivový
Komentáře (2)