Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté borůvkové knedlíky

Hodnocení receptu je 4,9 (57×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

krkovicka.x krkovicka.x

Středně náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 5 min Bez doby kynutí těsta

25 min (20 min příprava + 5 min tepelná úprava, Bez doby kynutí těsta)

Pokud se chystáte na sběr jahod nebo borůvek, případně jste od někoho ovoce dostali, určitě musíte vyzkoušet tento recept na kynuté borůvkové knedlíky. Jsou lehoučké, načechrané jako polštářky. Tvaroh jim dodá příjemnou svěžest.

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 876 kJ /
1 882 kcal
Bílkoviny56,31 g
Tuky42,48 g
Vláknina22,10 g
Cholesterol 489 mg
Sodík 4,13 g
Sůl10,28 g
Sacharidy307,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme kvasnice s cukrem. Přidáme polovinu mléka a hrst mouky. Lehce promícháme a dáme kynout asi 10-15 minut. Krok 2: Do mísy s moukou smíchanou s dvěma špetkami soli vylijeme nakynuté kvasnice a žloutky rozmíchané s trochou mléka. Krok 3: Mícháme a postupně doléváme mléko a nakonec přidáme máslo. Pečlivě zpracujeme, až se těsto nelepí na vařečku a je vláčné. Krok 4: Přikryjeme a necháme kynout na teplém místě, až zdvojnásobí objem (asi 40 minut). Krok 5: Výsledné těsto by mělo být hladké, na povrchu nelepivé. Krok 6: Uděláme z něj kuličky, které rukou roztáhneme na placičku. Do té zabalíme ovoce a necháme ještě asi 15 minut kynout. Krok 7: Ve velkém hrnci necháme vařit vodu s lžičkou soli a lžičkou oleje. Krok 8: Knedlíky vaříme 4–5 minut, v polovině opatrně promícháme. Po vytažení ihned všechny knedlíky propícháme vidličkou, aby se nesrazily. Krok 9: Podáváme posypané tvarohem, cukrem, přelité rozpuštěným máslem. Místo tvarohu lze použít i mletý mák, ořechy nebo kakao.

TIP: Tipy, čím plnit a posypat ovocné knedlíky

Zveřejněno 3. 4. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/No4m

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/No4m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Super recept, povedlo se.

Karloss: Musíš řádně palcem a ukazováčkem těsto stlačit ,aby bylo řádně slepené a dát tou stranou na vál vykynout.Ps na videu to navypadá moc vábně-třeba chuťově je to OK

Moc dobré, doporučuje celá rodina :-)

Vyborny recept. Mam k dispozici jen polohrubou mouku, takze tato drobna zmena. A uvareno na pare. A ty boruvky byly zmrazene a nevadilo to.

Výborné❤️
Knedlíky dělám již po několikáté a u nás stále top👍😋
Děkuji za bezva recept!☀️

Karloss: Zkuste příště pečlivěji knedlíky uzavřít. Já vykynuté těsto dám z mísy na lehce pomoučený vál, lehce zpracuji do bochánku, vyválím šišku a nakrájím na hrubší plátky. Tyto plátky trochu roztáhnu do šířky, snažím se, abych pak neměla moc tenký střed. Po naplnění udělám klasický raneček, snažím se ho utáhnout a spoj opravdu dobře umačkám a ještě pak knedlík trochu oválím - ušoulám v rukou. Dám kynout spojem dolů. Já je ale nevařím ve vodě, ale v parním hrnci. Před vložením vykynutých knedlíků do jednotlivých pater hrnce, potřu dno a boky v místech kde se budou knedlíky dotýkat olejem, aby se nepřilepily. Pokud by někoho zajímalo, jak vařit knedlíky v parním hrnci, přidávám odkaz: .

Dobrý den všem. Chtěl jsem se zeptat, jak zabránit prasknutí knedlíků ve spojí?

mňamòzní a nescvrkávají se

Dala jsem vejce i s bílkem, takže jsem přisypávala pár hrstí mouky a místo 2 lžic másla (v seznamu ingrediencí uvedeno, ale v návodu a vidoereceptu ne) jsem dala olej, ale jsou nadýchané jako buchetky <3

Moc dobré.

Ovocné knedlíky dělám z polohrubé mouky, zdají se mi jemnější. Kdo chce, může smíchat hrubou s polohrubou 1:1.
Vařím také ve vodě s olejem, dávám je spojem dolů, bez otáčení, protože spodek je silnější, vršek knedlíků je nakynutý a slabší, takto jsou obě strany pěkně uvařené. Vyzkoušejte :-K

:-) děkují ta recept dnes budou se švestkama ,dělala jsem už meruňkové,borůvkové a teď premiéra švestkové ,super těsto a krásně se s ním pracuje ,ještě jednou velké dííííky :-)

Vyborne, take uz je delam jen podle tohoto receptu...jen je varim na pare v hrnci cca 20 min a jsou nadychane, vynikajici!

:yes:

Děkuji za recept, jsou výborné:yes:

Načíst další komentáře (15)

Články s tímto receptem

Tématické fráze:
kynute knedliky s boruvkami, kynuté knedlíky, kynuté borůvkové knedlíky-recept, boruvkové knedlíky, nejlepší kynuté knedlíky borůvkové, nadýchané kynuté ovocné knedlíky, kynute knedliky s boruvkama, top recepty borůvkové knedlíky, kynute knedle s boruvkami, ovocné kynuté knedlíky boruvkové, nejlepší kynuté borůvkové knedlíky, borůvkové knedlíky recept, recept na boruvkové knedlíky, kynuté knedliky recept, recept na kynute knedliky s boruvkami, kynutý knedlík s boruvkami, recept kynute knedliky s boruvkami, recept na kynuté knedliky, nadychane boruvkove knedliky, kynuté ovocné knedlíky s borůvkami

Suroviny:
mouka hrubá, kvasnice, mléko, cukr moučkový, máslo, žloutek, sůl, ovoce, sůl, olej, tvaroh na strouhání, cukr moučkový, máslo, mák, ořechy, kakao

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu