Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční vaječný beránek

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kdaule Kdaule

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

K Velikonocům kromě špenátu, jidášů a mazance patří také beránek. Pokud však nejste fanoušci těch sladkých pečených, vyzkoušejte tohoto slaného. Vařená vajíčka, zelenina, salám, to vše najdete v této netradiční beránkové verzi.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 282 kJ /
3 653 kcal
Bílkoviny165,97 g
Tuky314,21 g
Vláknina12,34 g
Cholesterol 3,37 g
Sodík 7,10 g
Sůl16,99 g
Sacharidy35,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Moravanku scedíme a nálev použijeme na želatinu. Vajíčka uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Krok 2: Všechny suroviny nakrájíme na malé kostičky, i Moravanku. Osolíme, opepříme a přidáme majonézu. V trošce horké vody rozpustíme 3/4 kostky bujónu a po vychladnutí přilijeme do směsi. Krok 3: Pokud je originál želatina na vajíčka, tak přidáme 2 dcl vody a necháme ji chvíli odstát. Přidáme nálev z Moravanky a za stálého míchání mírně povaříme, nesmí bublat. Necháme lehce vychladnout a poté zamícháme do směsi. Krok 4: Přelijeme do formy s potravinářskou fólií. Do silikonové formy můžeme nalít bez fólie. Vložíme do lednice vychladit nejlépe do druhého dne (pokud nemáme tolik času, musí být alespoň 3 hodiny v lednici).

TIP: Inspirujte se našimi tipy na velikonoční menu

Zveřejněno 28. 3. 2024

Poznámka autorky Kdaule

Dělám rovnou dvojitou porci. Rychle mizí. Na další fotografii je vidět beruška. Na ukázku jak hezky vypadne ze silikonové formičky. Můžete přidat i trochu potravinářské barvy aby byl vesele barevný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční vaječný beránek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6QyP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční vaječný beránek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6QyP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Merylas: jo tohle :-D no tak to mám psané co se recept dědí těch 5 minut :-D každopádně to teda přepíšu ať to nemate ostatní. Já to převážně vařím od oka teda :-8

Kdaule: Já jsem vycházela z návodu na přípravu, právě jsem se nesetkala s tím, že by se měla želatina 5 minut vařit. Tato věta je přímo z návodu na vaječnou tlačenku od zmiňovaného výrobce, kopíruji: Za stálého míchání zahříváme (nevaříme) až do úplného rozpuštění želatiny.

Merylas: používám jenom želatinu na vaječnou tlačenku od Dr.Oetkera a i s nálevem se mi ještě nestalo že by nezatuhla :-D drží skvěle tvar jak má :-8

:-)<3:yes::yes: Dobrý nápad , mám moc ráda vaječnou tlačenku, dělám ji v různých formách ale beránek mě nenapadl :-K

Živočišnou želatinu nikdy nevařím, bála bych se, že pak neztuhne.

Suroviny:
vejce, salám, okurky sterilované, cibule, moravanka, majonéza, želatina na vaječnou tlačenku, bujón zeleninový, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu