Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní kuřecí kousky s paprikami

Jste-li milovníci nádechu asijské kuchyně a máte doma pár potřebných surovin, tak přibrzděte u sporáku. Na jedné pánvi orestujete maso i zeleninu. S přílohou, jakou je dobře uvařená rýže nebo těstoviny, si za pár minut můžete pochutnávat.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min + doba odležení

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava, + doba odležení )

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 939 kJ /
702 kcal
Bílkoviny75,35 g
Tuky25,83 g
Vláknina8,90 g
Cholesterol 165 mg
Sodík 1,52 g
Sůl3,57 g
Sacharidy39,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné maso nakrájíme na větší kousky, dáme do uzavíratelné misky a zalijeme světlou sójovou omáčkou (nechceme mít černé). Promícháme a uzavřené necháme aspoň 1 hodinu nebo přes noc marinovat. Krok 2: Očistíme cibuli i papriky a nakrájíme na proužky, česnek nasekáme najemno a pórek nakrájíme na kolečka. Marinované maso promícháme se solamylem. Krok 3: Do rozehřáté hluboké pánve dáme olej. Přidáme maso a opečeme kousky ze všech stran dozlatova. Odsuneme ke straně a přidáme cibuli, mírně osolíme (dřív zezlátne) a restujeme dozlatova. Krok 4: Do pánve přidáme pórek a papriky, cukr a ocet. Promícháme a podlijeme cca 50 ml vody. Mícháme a restujeme tak, aby zůstala zelenina na skus. Podle chuti přidáme chilli a dosolíme. Chceme-li víc šťávy ještě jednou podlijeme. Krok 5: Podáváme s rýží nebo nudlemi dle chuti a posypané nasekanou natí a smaženou cibulkou.

TIP: Jak správně uvařit rýži

Zveřejněno 18. 1. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Olej mám ráda arašídový ale může být i olivový. Vaříme i podáváme s láskou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v28k0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v28k0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

daniela.kropp: :-) moc děkuji za komentář, mám velkou radost a přeji krásný zbytek svátečních dnů :-K

Velmi chutne, budeme delat casteji

Jaromira18: :-) moc děkuji, přeji dobrou chuť a krásný zbytek neděle :-K

:yes::yes: Vynikající, ráda si na tom také brzy pochutnám.:yes::yes:

Suroviny:
řízky, sojová omáčka světlá, olej, solamyl, cibule, česnek, pórek, paprika, paprika čerstvá bílá, chilli paprika čerstvá, sůl, cukr krupice, ocet rýžový, zelená nať, cibule sušená smažená

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu