Polévka z krůtích dílů s drožďovými knedlíčky
Připravte výbornou polévku s drožďovými knedlíčky na sváteční den, nebo i jako luxusní vývar během týdne. Knedlíčky mu dodají výživovou hodnotu a nezadají si ve své chutnosti s těmi játrovými.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 757 kJ / 1 137 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,48 g |
| Tuky | 27,20 g |
| Vláknina | 26,39 g |
| Cholesterol | 273 mg |
| Sodík | 1,38 g |
| Sůl | 2,31 g |
| Sacharidy | 161,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné krůtí díly dáme do hrnce se studenou vodou, přidáme koření v čajovém vajíčku, sůl a přivedeme k varu. Sesbíráme případnou pěnu a na snížené teplotě necháme táhnout (po 20 minutách vyndáme křídla, ta třeba upečeme s nádivkou) a dál táhneme cca 1 hodinu, přidáme česnek a očištěnou zeleninu. Vaříme do změknutí zeleniny a zatím připravíme knedlíčky.
Krok 2: Na pánvi na sádle zpěníme jemně nasekanou cibuli. Když začne cibule zlátnout, přidáme rozdrobené droždí a necháme rozpustit. Když se začne přichytávat ke dnu, vařečkou odlupujeme přichycené droždí ode dna, než začne trochu hnědnout.
Krok 3: Když je droždí opečené, odstavíme pánev a necháme mírně zchladnout. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku, postupně přidáváme strouhanku a uhněteme kompaktní hmotu. Vytvarujeme malé knedlíčky velikosti hracích hliněných kuliček.
Krok 4: Vývar přecedíme, zeleninu nakrájíme nadrobno a vrátíme, maso z krků obereme do polévky. Vývar přivedeme opět k varu a zavaříme do vývaru knedlíčky, hotové se zvětší a vyplavou na povrch.
Krok 5: Polévku dochutíme dle potřeby solí, pepřem, přidáme nasekaný libeček nebo petrželku.
Zveřejněno 25. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka z krůtích dílů s drožďovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xOPn
Moje poznámka
Polévka z krůtích dílů s drožďovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xOPn
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 15 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 15 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 15 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 15 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 16 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 17 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 17 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 18 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 18 hodinami
Suroviny:
koření nové koření,
pepř černý,
česnek,
mrkev,
petržel,
celer,
droždí,
cibule,
vejce,
strouhanka,
česnek,
majoránka,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
libeček
Komentáře (13)
Vážené kvasnice jsem už hodně dlouho neviděla,bývaly moc dobré