Suroviny
Porce: 8-10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 866 kJ / 2 358 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 336,12 g |
| Tuky | 37,22 g |
| Vláknina | 79,98 g |
| Cholesterol | 720 mg |
| Sodík | 1,31 g |
| Sůl | 3,00 g |
| Sacharidy | 148,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme na kostky a dáme restovat, nejlépe do širšího kastrolu. Mícháme.
Krok 2: Teď je asi 25 minut čas na nakrájení masa, kostky 3x3 cm, připravit: lžíci sladké papriky a protlaku, lžičku drceného kmínu, půl lžičky tymiánu, 3 stroužky nasekaného česneku…hala bala :)
Krok 3: Když je cibulka krásně tmavá až do hněda a někde se jeví místy mírně spáleně, je hotová, zeslabte zdroj tepla a přidejte drcený kmín, tymián, pár vteřin zasmažte do tuku, česnek také mírně zasmažte (ne dlouho, 30 sekund až minutka-hořkne s barvou), poté sladká paprika 15 vteřin do tuku a rajský protlak, mícháme, vytvoří se hnědo červený ZÁKLAD s odděleným tukem, cca minutka.
Krok 4: Zesílíme plamen a hned přidáme maso 1,5 kg-2 kg : (děleno) 4 prostě následně po 2 minutách 4 x velké hrsti masa, pokaždé zatáhneme, promícháme (1-2 minuty), pokud by vše mělo tendenci se mírně napalovat nevadí, je třeba to odrazit 1 dcl vody či krapet víc, odvařit a pokračovat…nyní přidáme zbytek přísad kromě majoránky a zbytku česneku… promícháme. Zalejte vývarem, vše přiveďte k varu i s mícháním ode dna (MÁTE FINÁLNÍ ZÁKLAD) a poté vařte na mírném až středním ohni či jiném zdroji, 1 a 1/2 hod. až 1 a 3/4 hod.(hovězí) nebo 1 a 1/4 hod.(vepřové) do měkka, ale ne moc úplně měkké, aby se nerozpadlo, nyní můžete (NEMUSÍTE) maso vyndat, guláš přepasírovat, je pak sametově jemný, přidat česnek, zahustit, případně dochutit…sůl opatrně, guláš může mít 15% úbytek tekutiny. Provařte a vráťte maso, vypněte a nadrhněte sušenou majoránku.
Zveřejněno 12. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš, hovězí či vepřový
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l971
Moje poznámka
Guláš, hovězí či vepřový
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l971
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 17 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 22 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 4 minutami
Kokosová očka
Sima1996 před 6 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 8 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 9 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 9 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 9 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 10 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 10 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 10 hodinami
Tématické fráze:
hovězí a vepřový guláš,
hovězí guláš,
vepřový a hovězí guláš,
jak dlouho vydrzi guláš,
hovězí veprovy gulaš,
vepřový guláš recept,
48965 top recepty,
vepřový guláš,
hovězí guláš recept,
veprovy gulaš s majorankou,
hovezi gulas jemný,
hovezi a veprovy gulas recept,
vepřový guláš z trouby bez soli,
hovězí guláš recepty,
guláš z hovězí s veprovym,
hovezi veprovy guláš recept,
gulas hovezi veprovy,
gulas hovezi veprovy,
jak dlouho vydrží hovězí guláš,
vepro hovezi gulas
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
česnek,
protlak rajčatový,
vývar hovězí,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
pepř mletý,
masox,
tymián sušený,
paprika sušená pálivá,
majoránka,
Komentáře (4)
Za mě mohu guláš doporučit je opravdu výborný