Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Kdo by nemiloval lasagne? Toto oblíbené jídlo připravuje doma každý po svém trošku jinak, a přece chutná vždy skvěle. Ochutnejte s námi tuto verzi, kdy se zapékají lasagne se sýrem a masem předem nepředvařené.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 116 kJ / 1 940 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 181,12 g |
Tuky | 97,20 g |
Vláknina | 14,14 g |
Cholesterol | 512 mg |
Sodík | 2,55 g |
Sůl | 6,35 g |
Sacharidy | 80,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Formu o délce 25 cm a šířce18 cm vymažeme máslem.
Troubu zapneme na 180 °C. Krok 2: Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme nahrubo namletá kuřecí prsa, česnek rozetřený se solí a pepřem, tymián a chvíli smažíme. Pak přidáme zeleninu a asi 10 minut dusíme. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Postupně přiléváme mléko a vývar (nebo vodu a bujon), přidáme sůl a pepř. Za stálého míchání uvaříme hladkou omáčku. Krok 4: Na dno formy nalijeme 1/3 omáčky, na ní položíme 3 plátky lasagní, na ně rozložíme polovinu masové směsi a posypeme 50 g strouhaného sýra. Krok 5: Nalijeme druhou třetinu omáčky, na ní dáme 3 pláty lasagní a zbylou polovinu masové směsi, posypeme 50 g strouhaného sýra. Poklademe zbylé 3 plátky lasagní přelijeme zbylou třetinou omáčky a posypeme 50 g sýra. Protože nemáme lasagně předvařené, musíme si dát pozor, aby byla poslední vrstva ponořená. Krok 6: Formu přikryjeme poklicí, nebo alobalem, dáme péci do předem vyhřáté trouby na 180 °C na 40 minut, pak odkryjeme, posypeme zbylými 50 g sýra a zapečeme dozlatova.
Troubu zapneme na 180 °C. Krok 2: Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme nahrubo namletá kuřecí prsa, česnek rozetřený se solí a pepřem, tymián a chvíli smažíme. Pak přidáme zeleninu a asi 10 minut dusíme. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Postupně přiléváme mléko a vývar (nebo vodu a bujon), přidáme sůl a pepř. Za stálého míchání uvaříme hladkou omáčku. Krok 4: Na dno formy nalijeme 1/3 omáčky, na ní položíme 3 plátky lasagní, na ně rozložíme polovinu masové směsi a posypeme 50 g strouhaného sýra. Krok 5: Nalijeme druhou třetinu omáčky, na ní dáme 3 pláty lasagní a zbylou polovinu masové směsi, posypeme 50 g strouhaného sýra. Poklademe zbylé 3 plátky lasagní přelijeme zbylou třetinou omáčky a posypeme 50 g sýra. Protože nemáme lasagně předvařené, musíme si dát pozor, aby byla poslední vrstva ponořená. Krok 6: Formu přikryjeme poklicí, nebo alobalem, dáme péci do předem vyhřáté trouby na 180 °C na 40 minut, pak odkryjeme, posypeme zbylými 50 g sýra a zapečeme dozlatova.
Zveřejněno 5. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW7KM
Moje poznámka
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW7KM
Nejnovější recepty
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 8 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 12 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 14 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 15 hodinami
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční nádivka trochu dietnější
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Birdmann před 5 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Ivulinek před 6 hodinami
Poctivá květáková polévka
boxerka69 před 6 hodinami
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 10 hodinami
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 12 hodinami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 12 hodinami
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 12 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Hanulka@ před 13 hodinami
Bramborový salát s fazolemi
TondaJ před 14 hodinami
Suroviny:
těstoviny lasagne,
sýr,
prsa kuřecí,
směs zeleninová mražená,
cibule,
česnek,
pepř mletý,
sůl,
tymián,
olej,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (2)