Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 702 kJ / 1 363 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,15 g |
Tuky | 108,52 g |
Vláknina | 16,36 g |
Cholesterol | 142 mg |
Sodík | 1,72 g |
Sůl | 4,20 g |
Sacharidy | 70,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso si nakrájíme na nudličky, smícháme si mletou papriku se solí a v tom vyválíme nudličky masa, které zprudka orestujeme, přidáme na proužky nakrájenou cibuli, trochu osmažíme, zalijeme maso vodou s masoxem a dusíme.
Krok 2: Papriky a pórek nakrájíme na nudličky, rajčata na kousky, jarní cibulku na kolečka, žampióny, česnek na plátky a vše přidáme tak po půl hodině dušení k masu, osolíme a dusíme dál.
Krok 3: Mouku si rozmícháme v kysané smetaně, přidáme rajský protlak, znovu promícháme a vlijeme do omáčky, mícháme a ještě chvilku povaříme.
Zveřejněno 4. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový tokáň (jak ho dělám já)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J80l
Moje poznámka
Vepřový tokáň (jak ho dělám já)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J80l
Nejnovější recepty
Knedlíky ze žluté cukety s cuketovým zelí
Přidáno před 6 hodinami
Fazole na mexický způsob
Přidáno před 7 hodinami
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno 15. 4. 2025 18:20
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno 15. 4. 2025 17:53
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno 15. 4. 2025 17:03
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččin trhanec s jablky
eviii před 1 hodinou
Martinské rohlíčky
Fitulka před 2 hodinami
Moravský vrabec
Fitulka před 2 hodinami
Máslové opečené gnocchi se šunkou, pórkem a sýrem
Katka K. před 3 hodinami
Minutkové žampiony
Janet.P před 4 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
charlie.pv před 6 hodinami
Sedmikráskový sirup
Marylka před 7 hodinami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
kiwi40 před 8 hodinami
Jidáše, jidášky…
veronika_straka před 8 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
kacenka1352 před 9 hodinami
Tématické fráze:
vepřový tokáň,
vepřová tokáń,
krůtí tokáň,
tokáň z vepřového masa,
omacka tokan,
tokáň z vepřového masa recept,
vepřové tokáň,
tokáň z vepřového,
vepřový tokáň na víně,
vepřový tokáň recept,
moravský tokáň,
tokáň vepřový,
krůtí tokáň recept,
recept krutí tokáň,
vepřové maso tokáň,
nejlepsi tokan,
recept vepřový tokáň,
tokáň vepřové maso,
tokan,
tokáň z krůtího masa
Suroviny:
plecko vepřové,
slanina,
cibule,
cibulka jarní,
paprika čerstvá žlutá,
paprika čerstvá červená,
pórek,
rajče,
česnek,
žampióny,
mouka hladká,
protlak rajčatový,
smetana zakysaná,
masox,
paprika sušená sladká,
olej,
sůl
Komentáře (8)