Rajská omáčka z rajských
Rajská omáčka, to je poklad české kuchyně. Důležité je mít na vaření kvalitní suroviny a kvalitní maso. Pokud si chcete opravdu pochutnat, nelze nic uspěchat, ani nahradit. Nejlépe si ji vychutnáte s houskovým knedlíkem.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 688 kJ / 882 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,27 g |
Tuky | 16,42 g |
Vláknina | 17,23 g |
Cholesterol | 261 mg |
Sodík | 293 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 56,96 g |
Postup přípravy
Nejdřív si na másle zpěníme cibulku, pak přidáme mouku a za stálého míchání připravíme tmavší jíšku. Naředíme vývarem, přidáme spařená, oloupaná a rozkrájená rajčata. (Já osobně přidávám ještě trochu protlaku z tuby.) Krok 3: Podusíme asi půl hodiny, až jsou rajčata dostatečně rozvařená. Uvařenou omáčku propasírujeme, dochutíme solí, cukrem a na konec přidáme špetku skořice. Krok 4: Uvařené hovězí maso nakrájíme přes vlákna na plátky a podáváme s houskovým knedlíkem, přelité omáčkou.
Zveřejněno 17. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská omáčka z rajských
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ2Gj
Moje poznámka
Rajská omáčka z rajských
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ2Gj
Nejnovější recepty
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 1 hodinou
Ředkvičkový salát
Přidáno před 1 hodinou
Koláč s rebarborou a pudinkem
Přidáno před 1 hodinou
Čočkové placky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Řezy s rebarborovým pudinkem
Přidáno před 2 hodinami
Pikatní polévka z červené čočky
Přidáno před 2 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vázané koláčky nekynuté
Hanulka@ před 32 minutami
Mrkvovo - kefírové muffiny (hrnkové)
Iwana666 před 46 minutami
Nejrychlejší tvarohový koláč
Mondik před 1 hodinou
Křupavé zapečené brambory
Klarina. před 1 hodinou
Vanilková zmrzlina
Ennia před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bartka_47 před 2 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 3 hodinami
Svíčková hovězí z trouby podle rodinného receptu
Hana84 před 4 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
nelinka62 před 5 hodinami
Kroupová polévka s houbami
Gregusa před 6 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
cibule,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
tymián,
sůl,
voda,
rajče,
protlak rajčatový,
máslo,
cibule,
mouka hladká,
cukr,
skořice mletá
Komentáře (5)