Rajská omáčka z rajských
Rajská omáčka, to je poklad české kuchyně. Důležité je mít na vaření kvalitní suroviny a kvalitní maso. Pokud si chcete opravdu pochutnat, nelze nic uspěchat, ani nahradit. Nejlépe si ji vychutnáte s houskovým knedlíkem.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 688 kJ / 882 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 120,27 g |
| Tuky | 16,42 g |
| Vláknina | 17,23 g |
| Cholesterol | 261 mg |
| Sodík | 293 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 56,96 g |
Postup přípravy
Nejdřív si na másle zpěníme cibulku, pak přidáme mouku a za stálého míchání připravíme tmavší jíšku. Naředíme vývarem, přidáme spařená, oloupaná a rozkrájená rajčata. (Já osobně přidávám ještě trochu protlaku z tuby.) Krok 3: Podusíme asi půl hodiny, až jsou rajčata dostatečně rozvařená. Uvařenou omáčku propasírujeme, dochutíme solí, cukrem a na konec přidáme špetku skořice. Krok 4: Uvařené hovězí maso nakrájíme přes vlákna na plátky a podáváme s houskovým knedlíkem, přelité omáčkou.
Zveřejněno 17. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská omáčka z rajských
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ2Gj
Moje poznámka
Rajská omáčka z rajských
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ2Gj
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 5 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 5 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 5 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 7 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 8 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 8 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 9 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
cibule,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
tymián,
sůl,
voda,
rajče,
protlak rajčatový,
máslo,
cibule,
mouka hladká,
cukr,
skořice mletá
Komentáře (10)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0