Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohankové palačinky se špenátem a ricottou

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Středně náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 624 kJ /
388 kcal
Bílkoviny16,98 g
Tuky10,13 g
Vláknina6,50 g
Cholesterol 50 mg
Sodík 491 mg
Sůl1,29 g
Sacharidy54,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze surovin na palačinky promíchejte lité těsto. Rozehřejte pánev, lehce potřete olejem. Na pánev nalijte polovinu těsta a pomocí lžíce ji rozetřete na plát velký asi 20 cm. Opékejte z obou stran pár minut. Krok 2: Šalotku nasekejte najemno. Rozpalte pánev, přilijte trochu oleje. Krok 3: Na pánvi orestujte šalotku dozlatova. Přidejte najemno nasekaný nebo prolisovaný česnek a špenát. Krok 4: Pokud je špenát příliš velký, překrojte ho párkrát ostrým nožem. Osolte, opepřete a promíchávejte, odkud listy nezvadnou. Krok 5: Pánev odstavte a přimíchejte ricottu. Směsí potřete palačinky, srolujte a podávejte.

TIP: A co třeba palačinkový dort?

Zveřejněno 24. 1. 2016

Poznámka autorky Vareniste.cz

Tento recept doprovází můj článek "10 x ano pohance", který najdete na: http://www.vareniste.cz/10x-ano-pohance-recept-na-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LwQW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LwQW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

:-)<3:yes::yes: Pěkný recept, máme pohanku rádi a palačinky z ní dělávám - zkusím i tyto. :-K

Palačinky jsem udělal z pohankové mouky, ale klasiku s vejcem a mlékem. Byly vybornezi samotné. Pohanka mě diky tomuto receptu zaujala.
Za mě díky!

bystrouska: Děkuju moc! :-)

Palačinky jsou skvělé :yes:, rychlé :yes: a moc dobré :yes: . Uvařila jsem si je dneska k obědu a fakt nemají chybu.

chocolate: Děkuji :-)

:-p:yes:

Take bych si pochutnala, jen ja a jakakoliv cibulka, ktera neni rozdusena...ale tak to je muj osobni problem.Recept je krasny:yes:.

zizala:Tak to je skvělé! :-)

Vareniste.cz: Jj, mám uloženo, jsem si totiž jistá, že se tímhle jídlem zavděčím i dceři :-):yes:

Tak tohle se mi líbí a zkusím:yes:

zizala: Jsem ráda, že jsem Vám kápla do noty ;-)

Takováto zdravá jídla mám ráda :yes::-p Člověk si pochutná a ještě ho těší, že jí zdravě ;-):-)

Tématické fráze:
palačinky s ricottou, pohanka recepty, pohankové recepty, palacinky se spenatem a rikotou, pohankove palacinky, palacinky s ricotou a spenatem, ricotta recepty, ricotta se špenátem, zapečené palačinky se špenátem a ricottou, palačinky se špenátem a riccotou, palačinky s riccotou, pohankové palačinky recept, pohsnkove palacinky se špenátem, palacinka se spenatem a rikotou, zapečené palačinky s ricottou špenátem, pohankovepalacinky se špenátem, zapecene palacinky se spenatem a ricotou, palačinky se špenátem a ricotou, zdravé palačinky pohanka, zapecene pohankove palacinky

Suroviny:
mouka pohanková, voda, sůl, olej, cibule šalotka, česnek, špenát listový, sýr ricotta, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu