Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejjednodušší zavařené hrušky

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Sezóna hrušek je v plném proudu zejména na sklonku léta, kdy přichází čas na jejich zpracování, třeba na ovocný kompot. Hrušky mají samy o sobě úžasnou chuť, nepotřebují žádné koření. Vyzkoušejte je zavařit podle našeho receptu.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve svaříme nálev, a to tak, že na 1 litr vody přidáme 400 g cukru. Necháme zchladnout. Krok 2: Hrušky, kdo chce, oloupe, ale není to podmínkou, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Krok 3: Vykrájíme ze středu jadřinec a čtvrtky dáme do misky se studenou vodou a přibližně 1 lžičkou kyseliny citrónové, aby nezhnědly. Krok 4: Pak je nastrkáme do čistých sklenic, nestlačujeme a zalijeme nálevem. Po naplnění utřeme hrdla, zavíčkujeme a zavařujeme na 85 °C 20-25 minut.

TIP: Rady jak uskladnit a zpracovat hrušky

Zveřejněno 25. 8. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejjednodušší zavařené hrušky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vROn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejjednodušší zavařené hrušky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vROn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Letos byla úroda opravdu bohatá, takže máme konečně doplněny i zásoby zavařených hrušek. Do nálevu jsem přidala koření - hřebíček, skořici a badyán, chuťově byl skvělý. Hrušky jsme měly dost tvrdé, po zavaření jsou tak akorát, jak křupavé, tak i pikantně sladké:-K:-8

Skořice a hřebíček nic? To musí být bez chuti...

1974andrea: díky, zkusím ochutnat.

marunda: Za týden už budou určitě dobré

Tak jsem zkusila hrušky a trochu jahod. Kdy můžu zkusit ochutnat. Jinak díky za recept. :-)

Hrušky loupu .Také dávám kys. citr. než je dám do sklenek. Až je dám do sklenek a zaliju, přidám i KL rumu.

Svobodová Zdeňka 8. 10. 2016 20:07
Já hrušky oloupu,provařím ve sladkém nálevu/cukru dávám odhadem/a jak trochu změknou tak plním do sklenic i s nálevem.Zavařuji tak 20 min.jen ať chytnou víčka.Krásně měkké.

Anna Kolářová 13. 9. 2015 16:20
Vyzkoušejte přidat do sklenice několik ostružin, švestek nebo jeřabin. Vynikající.:yes:

:-p+13:yes:

Jééé, to bude dobrota! :-p:yes: + Škoda, že nemám hruštičky. . . :-(

1974andrea: Ne nejsou :yes:

Bahula:A nejsou přeslazené, viď Evi;-). My jsme taky takto zavařovaly už s mojí mami a budu šířit i dál:-))

Hruškový kompot dělám stejně, také dávám 400g cukru a vařím nálev, pouze je oškřabu. Takle zavařovala už moje babička a na nové způsoby zavařování jsem si nějak nezvykla :yes:

Jana Remkova:Jani, je to tak, 40dkg na litr vody.

Andrea se asi upsala o nulu.

Načíst další komentáře (10)

Tématické fráze:
zavařování hrušek, zavařené hrusky, recepty na zavařování hrušek, zavarujeme hrusky, recept na zavařování hrušek, recept na zavařené hrušky, zavařování hrušek recept, nálev na hrušky, hrušky zavařování, jak zavařit hrušky, jak zavařovat hrušky, nalev na zavarovani hrusek, recept zavařování hrušek, zavařené hrušky recept, zavařování hrušky, zavařování hrušek v troubě, zavařené hrušky recepty, zavareni hrusek, jak se zavaruji hrusky, recepty z hrušek

Suroviny:
hruška, voda, cukr krupice, kyselina citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu