Špenátové bulky
Nádherně zelený špenát oživí každé těsto, tedy i to kynuté. Špenátové bulky jsou nejen zajímavé pro oko, ale i výborně chutnají. Snoubí se v nich svěží chuť zeleného špenátu, uzeného sýra a to vše je lehounce podtrženo česnekem.
Suroviny pro 10 kusů
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 670 kJ / 877 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,75 g |
Tuky | 76,94 g |
Vláknina | 6,58 g |
Cholesterol | 349 mg |
Sodík | 657 mg |
Sůl | 1,81 g |
Sacharidy | 7,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sýr nastrouháme najemno, česnek rozetřeme.
Krok 2: Droždí vidličkou rozšleháme ve vodě, přidáme sýr s česnekem, změklým sádlem a ostatními surovinami a uhněteme těsto.
Krok 3: Těsto v míse zakryjeme a necháme cca 45-60 minut kynout.
Krok 4: Vykynuté těsto na stole prohněteme, rozdělíme na 10 kousků a z každého uděláme kulatou a pevnou bulku. Všechny bulky uložíme na plech s pečicím papírem a necháme asi 30-45 minut kynout.
Krok 5: Vykynuté bulky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovým semínkem a upečeme ve vyhřáté troubě (200 °C, asi 20 minut).
Zveřejněno 25. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špenátové bulky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk1Xr
Moje poznámka
Špenátové bulky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk1Xr
Nejnovější recepty
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 4 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 5 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 5 hodinami
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 10 hodinami
Bryndzové pirohy
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 47 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 58 minutami
Zelí s medem
pajaheltuska před 2 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 2 hodinami
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 2 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 3 hodinami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 3 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 3 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 3 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
JanaVoza před 5 hodinami
Suroviny:
protlak špenátový,
voda,
česnek,
cukr,
droždí čerstvé,
vejce,
sádlo,
sýr uzený,
sůl,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
vejce,
semínka sezamová
Komentáře (13)