Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 869 kJ / 925 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,55 g |
| Tuky | 42,00 g |
| Vláknina | 7,50 g |
| Cholesterol | 752 mg |
| Sodík | 880 mg |
| Sůl | 1,98 g |
| Sacharidy | 85,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory nakrájíme na větší kostky a dáme vařit s necelým půllitrem vody, kterou osolíme a přidáme koření.
Krok 2: Brambory necháme vařit jen velmi krátce, přidáme k nim nakrájenou klobásu, polovinu mléka a následně zahustíme moukou rozkvedlanou v druhé polovině mléka. Za stálého opatrného míchání přivedeme k varu, přidáme smetanu a necháme za občasného promíchání na slabším příkonu tepla cca 10 minut provařit. Tak dlouho, až jsou brambory měkké, ale nerozvařené. Hustotu omáčky volíme sami množstvím přidané tekutiny.
Krok 3: Nakonec omáčku dochutíme troškou octa.
Krok 4: Dáme do misky a přidáme nakrájené, natvrdo vařené vejce. Na povrchu můžeme dozdobit třeba čerstvou majoránkou.
Zveřejněno 30. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborová omáčka s klobásou a vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EnKg
Moje poznámka
Bramborová omáčka s klobásou a vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EnKg
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 10 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 13 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 16 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 5 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 5 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 5 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 5 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 6 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 7 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 8 hodinami
Suroviny:
brambory,
voda,
klobása šunková,
mléko,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
sůl,
bobkový list,
koření nové koření,
ocet,
vejce
Komentáře (9)