Špenátové bulky
Nádherně zelený špenát oživí každé těsto, tedy i to kynuté. Špenátové bulky jsou nejen zajímavé pro oko, ale i výborně chutnají. Snoubí se v nich svěží chuť zeleného špenátu, uzeného sýra a to vše je lehounce podtrženo česnekem.
Suroviny pro 10 kusů
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 670 kJ / 877 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,75 g |
Tuky | 76,94 g |
Vláknina | 6,58 g |
Cholesterol | 349 mg |
Sodík | 657 mg |
Sůl | 1,81 g |
Sacharidy | 7,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sýr nastrouháme najemno, česnek rozetřeme.
Krok 2: Droždí vidličkou rozšleháme ve vodě, přidáme sýr s česnekem, změklým sádlem a ostatními surovinami a uhněteme těsto.
Krok 3: Těsto v míse zakryjeme a necháme cca 45-60 minut kynout.
Krok 4: Vykynuté těsto na stole prohněteme, rozdělíme na 10 kousků a z každého uděláme kulatou a pevnou bulku. Všechny bulky uložíme na plech s pečicím papírem a necháme asi 30-45 minut kynout.
Krok 5: Vykynuté bulky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovým semínkem a upečeme ve vyhřáté troubě (200 °C, asi 20 minut).
Zveřejněno 25. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špenátové bulky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk1Xr
Moje poznámka
Špenátové bulky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk1Xr
Nejnovější recepty
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno před 13 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 14 hodinami
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 9 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 9 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 10 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 11 hodinami
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 11 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 11 hodinami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 12 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 12 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 12 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
JanaVoza před 13 hodinami
Suroviny:
protlak špenátový,
voda,
česnek,
cukr,
droždí čerstvé,
vejce,
sádlo,
sýr uzený,
sůl,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
vejce,
semínka sezamová
Komentáře (13)