Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilované koleno

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Doba přípravy 115 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 100 min

115 min (15 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Příprava vepřového kolena sice zabere čas, protože je nutné ho nejprve uvařit, ale počkat si se rozhodně vyplatí. Při pohledu na grilované nazlátlé koleno potírané sladko-pálivou marinádou se budou všem sbíhat sliny.

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 643 kJ /
1 110 kcal
Bílkoviny20,85 g
Tuky49,02 g
Vláknina47,83 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 232 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy136,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme. Mrkev, petržel a celer očistíme. Zeleninu dáme do hrnce s vodou. Krok 2: Koleno omyjeme a vložíme do hrnce. Přidáme koření a sůl. Krok 3: Přivedeme k varu a poté ztlumíme plamen na minimum. Koleno vaříme doměkka, ale nesmí se rozpadávat. Necháme ho ve vývaru zchladnout. Krok 4: Suroviny na marinádu smícháme a dle své chuti dochutíme. Krok 5: Koleno vyndáme a potřeme marinádou. Zbytek marinády použijeme při grilování. Krok 6: Na grilu, kde udržujeme nepřímý žár, přiklopené grilujeme cca 50-60 minut dozlatova. V průběhu grilování potíráme marinádou.

TIP: Desatero nejčastějších otázek a odpovědí na téma grilování

Zveřejněno 21. 9. 2020

Poznámka autorky mika59

Se stejnou marinádou můžeme grilovat i vepřové nožky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované koleno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zM1r

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované koleno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zM1r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Monika146: Děkuji :-K:-K

Óóó, tak to je luxusní záležitost! Manžel miluje vařené koleno, ale Vaše grilované, to musí být lahůdka. Na příští grilovačku si ho připravíme. Děkuji za recept;-)

mika59: Co mi to děláš?! Z té fotky mám hlad jako vlk a klávesnici mokrou, to snad ani není možný, jak já bych si kus dala! :yes::yes::-Q;-):-D:-K<3 Ale za ten krásný recept ti povyprávím jednu záhadu: Dokud žil můj muž, jednou za čas jsem dělala vepřové nožičky, měl je moc rád. A jak píšeš, byla jsem u konzumace ulepená, :-D ale ne tak můj muž. Ač měl vousy, nebyl vůbec ulepený! Jen nevím, jak to dělal! :-D:-D;-) Měj se moc hezky a za ten recept je jeden :yes: málo! :-K:-K:-K

Tak to nemá chybičku;-):yes:akorát,že my nemáme gril na uzavírání,škoda musí to být dobrota;-)<3:yes:

Suroviny:
koleno vepřové, cibule, mrkev, petržel, celer, česnek, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, sůl, olej, med, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, hořčice, česnek, pivo světlé

Přidat fotografie receptu