Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb grant

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 855 kJ /
1 638 kcal
Bílkoviny50,55 g
Tuky7,60 g
Vláknina15,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,01 g
Sůl10,00 g
Sacharidy334,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vody přidáme cukr a droždí, promícháme a necháme kvasinky 10 minut aktivovat. Krok 2: Do větší mísy prosejeme mouku, smícháme se solí a přidáme směs kvasinek a vody. Dobře promícháme, těsto bude lepkavé, ale musí být hladké. Krok 3: Chlebovou formu (20x10 cm) lehce vymažeme olejem, rozprostřeme těsto, přikryjeme a necháme 30-45 minut na teplém místě. Pečeme 35 minut při teplotě 200°C. Krok 4: Upečený chléb vyndáme z formy a necháme ho vychladnout na drátěné mřížce.

Zveřejněno 30. 9. 2018

Poznámka autorky MiskaKulicka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb grant

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8LWr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb grant

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8LWr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

marie23: už, vidím je to uvedené v receptu.

MiskaKulicka: Prosím jak máte velkou formu. Děkuji.

MiskaKulicka: děkuji

marie23: Dobrý den Maruško, ano těsto kyne pouze ve formě, či-li jednou. Ale pokud máte dostatek času, klidně můžete nechat kynout v míse, složit do formy a znovu nechat kynout. Občas to dělám i tak, že těsto nechám ve formě kynout přes noc a ráno peču. Chlebík je pak zase o něco lepší :-8

ukládám

Těsto na chléb kyne jenom ve formě. Děkuji.

Recept sa mi paci urcite musi byt chlebik vyborny ukladam do kucharky na vyskusanie.

Tématické fráze:
chlebik ze psyllia a gouda, recept na chleb ze strouhaneho sýra a psylia, chléb z psyllia s eidamem, sýrový chlebík, syrové chlebicky, chleba z syru a psylia, sýrový chléb s psylliem, sýrový chleba z psyllium, sýr ovy chlebik s psyliem, syrova rolada s psyliem, psyllium,strouhaný sýr, psyllium recepty, recepty z psyllia, psyllium vejce sýr, pecivo ze syra a psylia, pečivo se sýra a psyllia, chléb z psyllia a sýrů, sýrový chléb z psilia, psyllium recepty pečivo recept, sýrový chlebík s psylliem

Suroviny:
mouka celozrnna pšeničná, mouka chlebová, voda, sůl, droždí sušené, cukr třtinový

Přidat fotografie receptu