Vepřová libečková polévka
Dlouze tažený vývar z kostí má své kouzlo nejen na napravení trávení po divočejším večeru. V některých domácnostech nahrazuje s chlebem třebas svačinu, či snídani. Každopádně příprava je velmi snadná.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 35 272 kJ / 8 430 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1 200,30 g |
| Tuky | 400,00 g |
| Vláknina | 1,50 g |
| Cholesterol | 2,00 g |
| Sodík | 15,23 g |
| Sůl | 38,00 g |
| Sacharidy | 6,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mix vepřových kostí propláchneme od drobných kostiček a úlomků a dáme vařit do 4 litrů osolené vody. Přidáme několik stonků libečku. Vaříme pomalým tahem 2 hodiny.
Krok 2: Po uvaření vývar scedíme, opepříme a dochutíme solí (nebo kostkou masoxu).
Krok 3: Sušený krájený chléb je ideálním doplňkem polévky pro zasycení.
Zveřejněno 26. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová libečková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkYmp
Moje poznámka
Vepřová libečková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkYmp
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 10 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 13 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 16 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 5 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 5 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 5 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 5 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 6 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 7 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 8 hodinami
Suroviny:
kosti vepřové,
libeček,
sůl,
pepř,
petrželka,
voda
Komentáře (3)