Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 891 kJ / 2 364 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,60 g |
| Tuky | 118,75 g |
| Vláknina | 12,41 g |
| Cholesterol | 333 mg |
| Sodík | 721 mg |
| Sůl | 1,98 g |
| Sacharidy | 282,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z odměřeného mléka malou část odlijeme, později v něm rozmícháme kukuřičný škrob. Do rendlíku se silnějším dnem dáme zbytek mléka, zahuštěné mléko, smetanu, kukuřičný sirup, cukr, špetku soli a za častého míchání zahřejeme.
Krok 2: Přidáme mléko s rozmíchaným kukuřičným škrobem a už za stálého míchání necháme krátce zavařit.
Krok 3: Pak odstavíme a vmíchame na kousky nalámanou hořkou čokoládu, mícháme až do rozpuštění. Směs necháme za občasného promíchání vychladit.
Krok 4: Po zchladnutí vylijeme do zmrzlinovače a přístroj necháme cca 45 minut pracovat.
Krok 5: Pak zmrzlinu přendáme do plastové nádoby s víkem a uložíme ještě na 2-3 hodiny do mrazničky. Pak podáváme.
Zveřejněno 15. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládová zmrzlina IV
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KPmn
Moje poznámka
Čokoládová zmrzlina IV
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KPmn
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 4 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 23 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Moravanské kuřecí nudličky
wimra před 7 minutami
Sýrové karbanátky
Slaninova.L. před 9 minutami
Jahodový likér
Jirka55221 před 1 hodinou
Domácí chleba
Samjda před 1 hodinou
Vánoční věnec
Stefi.f před 6 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 12 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 15 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 15 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 15 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 15 hodinami
Suroviny:
mléko polotučné,
smetana ke šlehání,
mléko,
škrob kukuřičný,
cukr krupice,
čokoláda hořká,
kakao holandské,
sůl,
sirup kukuřičný
Komentáře (5)
Ale pokud vám to nevyhovuje, jsou tady i další recepty, kde se škrob nepoužívá. Tak si jistě vyberete.