Tmavší cibulačka
Tato bohatá a aromatická polévka, připravovaná pomalým karamelizováním cibule až do lehkého připálení, přináší jedinečný chuťový zážitek. Připravte si tento recept a objevte nové dimenze vaší oblíbené cibulačky!
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 211 kJ / 767 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,75 g |
| Tuky | 56,01 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 48 mg |
| Sodík | 514 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 52,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na rozpáleném sádle vypražíme nadrobno nakrájený špek spolu s cibulí až k lehkému přichycení cibule ke dnu hrnce. Známe z postupu u gulášů kvůli chuti.
Krok 2: Vše zaprášíme moukou a chvilku mícháme ode dna. Přilijeme vodu, přidáme koření a prolisovaný česnek s najemno nastrouhaným bramborem. Vše vaříme do zhoustnutí způsobeného škrobem z brambory. Po polévky vložíme celou pomačkanou větvičku libečku a curry koření.
Krok 3: Připálená cibulačka nezní nejlépe, ale věřte, že připálená chuť se rozplyne do pikantérie spolu se všemi ingrediencemi, včetně curry, které zde rovněž není poznat.
Zveřejněno 7. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tmavší cibulačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4x9Yn
Moje poznámka
Tmavší cibulačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4x9Yn
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 11 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 11 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 11 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 12 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 13 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 13 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 14 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 15 hodinami
Suroviny:
cibule,
brambory,
sádlo,
špek uzený,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
koření,
česnek,
voda,
libeček,
sůl
Komentáře (3)