Dýňová polévka s gorgonzolou
Tuto lahodnou a jemnou dýňovou polévku podáváme s křupavými krutonky, ochucenými bylinkovou solí, a gorgonzolou, která svou slanou výraznou chutí a krémovostí polévku skvěle doplní.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 861 kJ / 1 640 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,79 g |
Tuky | 87,63 g |
Vláknina | 25,25 g |
Cholesterol | 211 mg |
Sodík | 2,13 g |
Sůl | 3,01 g |
Sacharidy | 152,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z dýně okrájíme slupku, zbavíme ji semen a dužinu nakrájíme na kousky. Šalotku nasekáme nadrobno a osmahneme ji na másle.
Krok 2: Přidáme dýni, prolisovaný česnek, vše orestujeme a zalijeme horkým vývarem. Vaříme asi 20 minut. Polévku ochutíme solí, pepřem a polévkovým kořením. Solíme opatrně, protože do polévky na závěr přidáme slaný sýr.
Krok 3: Polévku rozmixujeme ponorným mixérem a okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem.
Krok 4: Gorgonzolu a rohlíky nakrájíme na kostičky. Rohlíky osmahneme na olivovém oleji a ochutíme bylinkovou solí.
Krok 5: Polévku rozdělíme na talíře a do každé porce nasypeme sýr i krutonky.
Zveřejněno 26. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňová polévka s gorgonzolou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRnBW
Moje poznámka
Dýňová polévka s gorgonzolou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRnBW
Nejnovější recepty
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 10 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 12 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 16 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 18 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 22 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno 20. 12. 2024 18:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka
Lusssie před 6 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 7 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 7 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 11 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 12 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 12 hodinami
Kuře po staropražsku
Hanes před 12 hodinami
Bramborové knedlíky
snejkee před 14 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 16 hodinami
Suroviny:
dýně máslová,
cibule šalotka,
máslo,
česnek,
vývar zeleninový,
sůl,
pepř mletý,
koření polévkové,
ořech muškátový,
gorgonzola,
rohlík,
olej olivový,
sůl bylinková
Komentáře (1)