Panini s mortadellou a mozzarellou
Panini s mortadellou a mozzarellou je lahodná italská pochoutka, která kombinuje jemnou chuť mortadelly, smetanovou mozzarellu a čerstvé ingredience, jako je rajče a salát nebo rukola. Tento sendvič je ideální pro rychlý oběd nebo lehkou večeři.
Suroviny pro 4 kusy
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 691 kJ / 1 838 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,71 g |
Tuky | 62,52 g |
Vláknina | 9,42 g |
Cholesterol | 429 mg |
Sodík | 1,22 g |
Sůl | 3,47 g |
Sacharidy | 210,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pokud budeme péct panini domácí, můžeme udělat velmi rychlé, podle uvedeného receptu.
Krok 2: Zapneme troubu na 180 °C a plech vyložíme papírem na pečení.
Krok 3: Do misky prosejeme mouku, přidáme kypřící prášek, špetku soli a lžičku cukru, promícháme. Přilijeme vodu, olej a nejprve vařečkou, poté rukou vypracujeme nelepivé těsto.
Krok 4: Vytvoříme 4 velké kuličky a z nich bochánky. Vršky potřeme rozkvedlaným vejcem nebo žloutkem a posypeme sezamem. Pečeme cca 18-20 minut.
Krok 5: Ještě vlahé rozkrojíme, spodní díly potřeme zlehka majonézou nebo sýrem a poklademe plátky rajčat.
Krok 6: Na rajčata položíme plátky mozzarelly a na ně listy salátu. Zakončíme plátky mortadelly složenými do trojúhelníku. Přiklopíme vrchním dílem pečiva a sepneme párátkem.
Krok 7: Podáváme ihned samotné nebo se salátem z červené řepy.
Zveřejněno 26. 8. 2024 15:13
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panini s mortadellou a mozzarellou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpVJ
Nejnovější recepty
Kuřecí stehna na pivě s žampionovým bulgurem
Přidáno před 12 hodinami
Podzimní salát z kapustiček s hruškou a jablkem
Přidáno před 12 hodinami
Rizoto z kachního výpeku (zero waste)
Přidáno před 14 hodinami
Podzimní řezy
Přidáno před 14 hodinami
Černá čočka beluga, slanina, volská oka a kysané zelí (pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Tortilly s houbami
Přidáno před 16 hodinami
Nejnovější články
Farmář vysvětlil, jak správně skladovat dýně: Důležité je sucho, volte raději vnitřní prostory, pak vydrží klidně až do jara, říká
Bůček předem vařený a pečený: Na povrchu křupavé maso je uvnitř úžasně šťavnaté. Stačí jen dodržet postup při přípravě
Holka u plotny peče: Dýňové cupcakes jsou vláčné, voní kořením a s krémem z bílé čokolády chutnají božsky
Salát z červené řepy: Výborná příloha k masu nebo lehká svačinka má pikantní chuť a na její přípravu stačí jen tři ingredience
Houbové koření ze sušených bedel: Vynikající dochucovadlo se hodí do polévek, omáček nebo do houbového kuby
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gratinované mangoldové řapíky
Tonja před 5 hodinami
Pstruh pečený v troubě
PodavkaJ před 6 hodinami
Vepřová panenka se smetanovým přelivem
Lisa444 před 9 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Ofiponka před 9 hodinami
Batáty s hlívou
Cook.Chef před 10 hodinami
Houbová smaženice
PetraCy před 10 hodinami
Krkovička z trouby
Fitulka před 11 hodinami
Salát Coleslaw
Sefiragold před 11 hodinami
Kuřecí prsa s houbami a kari
majka-24 před 12 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
pekarekroman před 16 hodinami
Komentáře (6)