Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Něžné řezy

Připravte podle našeho receptu jemné, lehké, vpravdě sváteční a lahodné řezy s želatinou ztuženými a barevně odlišnými vrstvami. Moučník jako dech, který je sice trochu pracnější, ale svou výslednou podobou ohromí a chuťově potěší.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

hekute hekute

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min + čas na tuhnutí vrstev

120 min (60 min příprava + 60 min tepelná úprava, + čas na tuhnutí vrstev)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 552 kJ /
3 000 kcal
Bílkoviny98,36 g
Tuky190,80 g
Vláknina2,40 g
Cholesterol 930 mg
Sodík 730 mg
Sůl1,31 g
Sacharidy221,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme pevný sníh. Včas předehřejeme troubu na 170 °C. Krok 2: Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny. Pak přidáme sníh z bílků a jemně vmícháme mouku. Vlijeme do tukem a moukou vysypané formy. Upečeme asi 10 minut ve vyhřáté troubě.
Necháme vychladnout. Krok 3: Uvaříme cukerný rozvar ze dvou dl vody a 3 lžic cukru krystal. Jak vychladne vmícháme do něj želatinu a necháme asi hodinu nabobtnat. Pak tuto vzniklou „kaši” rozdělíme na polovinu (nejlépe ji rozvážíme) a v horké vodní lázni ji zvolna rozpustíme. Krok 4: Vrstva ostružinová: Zvlášť ušleháme polovinu smetany (250 g), vešleháme do ní tvaroh. Asi 50 g ostružinové dřeně dáme do misky, vlijeme rozpuštěnou želatinu, smícháme. Zamícháme vše do tvarohové směsi. Pracujeme rychle, aby se v této růžové vrstvě nenadělaly chuchvalce. Nalijeme na piškot ve formě a dáme ztuhnout do lednice. Krok 5: Bíla vrstva: Opět rozpustíme zbylou nabobtnalou želatinu, kterou jsme odložili. Ušleháme zbylou šlehačku s mascarpone (vanilkové mascarpone je už sladké a ochucené, není třeba přidávat cukr)a vmícháme rozpuštěnou vlažnou želatinu. Nalijeme na ztuhlou první růžovou vrstvu. Krok 6: Před úplným zatuhnutím bílé vrstvy, můžeme povrch ozdobit tahy zubatou stěrkou. Pak necháme, nejlépe do druhého dne, úplně zatuhnout.

TIP: Jak na moučníky s želatinou

Zveřejněno 3. 9. 2024

Poznámka autorky hekute

Ovocná dřeň nemusí být nutně jen z ostružin - výborná je malinová, jahodová, borůvková. Možná se to zdá trochu pracné (a taky to trochu pracné je), ale výsledek jsou lahodné, jemné, lehké a výtečné řezy. Nikdy nikoho nemohou zklamat. Hodně štěstí a trpělivosti přeji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Něžné řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6LDz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Něžné řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6LDz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

pavlina.simr: Děkuji ....miluji ty lehké, pěnové zákusky

Dokonalý zákusek<3

Marie Svarcova: Díky, opravdu je velmi jemný....:-)

:-)<3:yes::yes: Vypadá opravdu velmi něžně, určitě výborný , luxusní moučník :-K

zuzi777a: Děkuji za pochvalu...jsou tak oblíbené, že na mě samotnou zůstane uzounký, vyšetřený dílek :-):-D

Tohle je luxus! Jak z prvotřídní cukrárny!:-*

Suroviny:
vejce, cukr, mouka polohrubá, voda, tuk, mouka hrubá, tvaroh, mascarpone, smetana, voda, cukr krystal, želatina

Přidat fotografie receptu