Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Arménský chléb lavaš s vajíčky

Lavaš je druh chlebové placky původem z Arménie. Dá se naplnit, zabalit a je tak vhodný nejen na domácí pokrm, ale třeba i s sebou jako svačina na výlet. Dovnitř stačí umíchat vajíčka se špenátem, přidat mozzarellu a lahodný a vyvážený pokrm je raz dva hotový.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lucieblahova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 10 min

15 min (5 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 875 kJ /
687 kcal
Bílkoviny59,37 g
Tuky43,76 g
Vláknina4,35 g
Cholesterol 877 mg
Sodík 724 mg
Sůl1,69 g
Sacharidy12,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vajíčka rozkvedláme, osolíme, opepříme. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku a jakmile zesklovatí, přidáme k ní špenát a necháme jej zavadnout. Po chvíli přidáme vajíčka a umícháme je. Odstavíme je z plotny a vmícháme k nim nasekanou pažitku nebo medvědí česnek. Krok 2: Arménský chléb potřeme ajvarem, navrstvíme na něj umíchaná vajíčka se špenátem a přidáme i kousky mozzarelly. Krok 3: Pevně srolujeme a dáme na chvíli zapéct do rozehřátého kontaktního grilu. Po zapečení ihned podáváme.

Zveřejněno 7. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Arménský chléb lavaš s vajíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDM9o

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Arménský chléb lavaš s vajíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDM9o

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

<3 Lavaš umím občas koupit, určitě skvělý tip třeba na snadnou a chutnou večeři! :-8

Suroviny:
chléb, vejce, pažitka, špenát, cibule, sýr mozzarella, ajvar, olej, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu