Rýžový nákyp mého dětství
Rýžový nákyp patří mezi oblíbená dětská jídla, ale i dospělí občas rádi zavzpomínají na léta u babičky. Upečte si poctivý rýžový nákyp s čerstvým sezónním či kompotovaným ovocem a vraťte se na chvíli zpět do dětství.
Suroviny pro 1
1 forma nebo pekáček
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 194 kJ / 2 197 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,32 g |
Tuky | 71,88 g |
Vláknina | 3,80 g |
Cholesterol | 939 mg |
Sodík | 711 mg |
Sůl | 1,69 g |
Sacharidy | 311,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z rýže, mléka, špetky soli, poloviny cukru a lžičky másla uvaříme kaši. (Nikdy se mi nestalo, že by poměr mléka a rýže nesouhlasil.) Trvá to asi 30-40 minut. Vaříme pozvolna a občas mícháme.
Krok 2: Utřeme změklé máslo se žloutky a zbylým cukrem. Následně vmícháme do prochladlé kaše. Přidáme tuhý sníh z bílků.
Krok 3: Do máslem vymazané a mletými piškoty vysypané formy vlijeme polovinu rýžové směsi, poklademe ovocem a přikryjeme zbylou směsí.
Krok 4: Pokapeme máslem a zapečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 45 minut. Pečeme nejprve odkryté, když začne nákyp tmavnout, přikryjeme jej alobalem a dopečeme.
Krok 5: Podáváme teplé, ale je chutný i studený.
Zveřejněno 13. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rýžový nákyp mého dětství
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWOpG
Moje poznámka
Rýžový nákyp mého dětství
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWOpG
Nejnovější recepty
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 11 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 13 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 19 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 23 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno 20. 12. 2024 18:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka
Lusssie před 7 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 8 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 8 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 12 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 13 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 13 hodinami
Kuře po staropražsku
Hanes před 13 hodinami
Bramborové knedlíky
snejkee před 15 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 17 hodinami
Suroviny:
rýže,
mléko,
máslo,
sůl,
vejce,
cukr,
ovoce,
máslo,
piškoty,
sirup
Komentáře (6)