Rýžový nákyp mého dětství
Rýžový nákyp patří mezi oblíbená dětská jídla, ale i dospělí občas rádi zavzpomínají na léta u babičky. Upečte si poctivý rýžový nákyp s čerstvým sezónním či kompotovaným ovocem a vraťte se na chvíli zpět do dětství.
Suroviny pro 1
1 forma nebo pekáček
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 194 kJ / 2 197 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,32 g |
Tuky | 71,88 g |
Vláknina | 3,80 g |
Cholesterol | 939 mg |
Sodík | 711 mg |
Sůl | 1,69 g |
Sacharidy | 311,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z rýže, mléka, špetky soli, poloviny cukru a lžičky másla uvaříme kaši. (Nikdy se mi nestalo, že by poměr mléka a rýže nesouhlasil.) Trvá to asi 30-40 minut. Vaříme pozvolna a občas mícháme.
Krok 2: Utřeme změklé máslo se žloutky a zbylým cukrem. Následně vmícháme do prochladlé kaše. Přidáme tuhý sníh z bílků.
Krok 3: Do máslem vymazané a mletými piškoty vysypané formy vlijeme polovinu rýžové směsi, poklademe ovocem a přikryjeme zbylou směsí.
Krok 4: Pokapeme máslem a zapečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 45 minut. Pečeme nejprve odkryté, když začne nákyp tmavnout, přikryjeme jej alobalem a dopečeme.
Krok 5: Podáváme teplé, ale je chutný i studený.
Zveřejněno 13. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rýžový nákyp mého dětství
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWOpG
Moje poznámka
Rýžový nákyp mého dětství
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWOpG
Nejnovější recepty
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno před 8 hodinami
Zapečená brokolice
Přidáno před 12 hodinami
Halušky s peperonatou
Přidáno před 14 hodinami
Krkonošské sváteční škubánky
Přidáno před 14 hodinami
Zapečený bramborový knedlík s brokolicí
Přidáno před 14 hodinami
Báč s vinnou klobásou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehké máslové sušenky
marie.ledlova@email.cz před 8 hodinami
Moučník hrk, hrk
Kara Lane862 před 9 hodinami
Zapečené rybí filé se smetanou a bramborem
Jarca071 před 9 hodinami
Cordon bleu - plněný řízek
Andyzvesnice před 10 hodinami
Kapr na bramborách.
Andyzvesnice před 10 hodinami
Těstoviny s mletým hovězím masem
Andyzvesnice před 10 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
KarolMatus před 10 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Oskeruska před 10 hodinami
Boloňská omáčka
Legoun před 11 hodinami
Suroviny:
rýže,
mléko,
máslo,
sůl,
vejce,
cukr,
ovoce,
máslo,
piškoty,
sirup
Komentáře (6)