Farmářský guláš
Guláš je oblíbenou omáčkou plnou masa a dalších přísad. V tomto receptu najdete návod na přípravu guláše z hovězího masa, které doplní kousky brambor, čerstvé houby a zelenina. K dochucení poslouží kromě rajčatového protlaku také česnek.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 736 kJ / 893 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 142,01 g |
Tuky | 8,52 g |
Vláknina | 15,37 g |
Cholesterol | 282 mg |
Sodík | 365 mg |
Sůl | 0,70 g |
Sacharidy | 57,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrole rozehřejeme trochu oleje a dozlatova na něm opečeme nadrobno nakrájenou cibuli.
Krok 2: Přidáme maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání opékáme. Nakonec vmícháme rajčatový protlak, znovu orestujeme a podlijeme vodou. Pod pokličkou dusíme až je maso poloměkké.
Krok 3: Mezitím očistíme houby a zeleninu. Houby a brambory nakrájíme na kostky, pórek na kolečka a mrkev na nudličky. K masu přidáme nejprve brambory a houby, po chvíli pórek a nakonec i mrkev a vše společně dodusíme.
Krok 4: Dochutíme nasekaným česnekem, podle potřeby přisolíme. Podáváme s chlebem, posypané nasekanou petrželkou.
Zveřejněno 7. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Farmářský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYZDQ
Moje poznámka
Farmářský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYZDQ
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Bezlepkové dia koblížky
Přidáno před 4 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Přidáno před 10 hodinami
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 21 hodinami
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno 1. 4. 2025 14:00
Palačinky v troubě
Přidáno 1. 4. 2025 12:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová omáčka
_martakrizk8_ před 7 minutami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Ashelin před 9 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Rradka před 54 minutami
Rychlá buchta Margot
XNika před 2 hodinami
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
lukasvanek237 před 2 hodinami
Hamburgerové bulky
Simonasesimik před 3 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Klivan před 5 hodinami
Domácí nudle
Jindriskas před 6 hodinami
Chalupářská pomazánka
Alena Cerna před 6 hodinami
Hrnková bábovka z Margotky
sarkahumlova před 11 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
cibule,
česnek,
houby čerstvé,
brambory,
pórek,
mrkev,
protlak rajčatový,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
olej,
petrželka
Komentáře (1)