Salát s kadeřávkem a ricottou
V tomto dobrém salátu skvěle vynikne chuť pečeného a křupavého kadeřávku. Přidáme k němu čerstvé švestky, namáčené do sladké zálivky ochucené tymiánem, a podáváme s ricottou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 381 kJ / 808 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,40 g |
Tuky | 44,64 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 113 mg |
Sodík | 179 mg |
Sůl | 0,38 g |
Sacharidy | 72,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omytý a zcela suchý kadeřávek potřeme pomocí mašlovačky lžící oleje. Lehce ho posolíme a dáme do trouby zapnuté na funkci Gril.
Krok 2: Během pečení jej jednou otočíme a pečeme jej, dokud není křupavý a na okrajích připečený.
Krok 3: Mezitím v misce prošleháme olej, ocet, tymián a med s trochou soli a pepře. Do zálivky postupně vkládáme přepůlené švestky a necháme je v ní chvíli odpočinout, poté je odložíme stranou na talířek.
Krok 4: Na 2 talíře rozetřeme ricottu, trochu ji osolíme a opepříme a rozdělíme na ni švestky. Přidáme upečený kadeřávek a případně zakápneme zbylou marinádou.
Zveřejněno 17. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Salát s kadeřávkem a ricottou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRnrv
Moje poznámka
Salát s kadeřávkem a ricottou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRnrv
Nejnovější recepty
Čokoládové hvězdy Bertíka Sacherky
Přidáno před 10 hodinami
Losos s černou čočkou
Přidáno před 13 hodinami
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 19 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 23 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno 20. 12. 2024 18:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka
Lusssie před 7 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
zuzikm před 8 hodinami
Cukeťák II
mendorf před 8 hodinami
Francouzské brambory podle Menutovky od Koko
mafinka888 před 12 hodinami
Opilý salám (čokoládový)
luciknap před 12 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
renias před 13 hodinami
Kuře po staropražsku
Hanes před 13 hodinami
Bramborové knedlíky
snejkee před 15 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 17 hodinami
Suroviny:
sýr ricotta,
sůl,
pepř mletý,
olej,
ocet balsamiko,
tymián čerstvý,
švestky,
med,
kadeřávek
Komentáře (1)