Rizoto z kachního výpeku (zero waste)
Naše babičky uměly využít opravdu všechny zbytečky a poživatelné části drůbeže. Někdy může být i zbytkové jídlo dokonce voňavější a chuťově skoro lepší, než původní zdrojový pokrm. Navíc se můžeme pokusit být také - moderně řečeno - zero waste.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 215 kJ / 1 485 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,10 g |
Tuky | 3,36 g |
Vláknina | 17,37 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 303 mg |
Sůl | 0,81 g |
Sacharidy | 325,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Skelet z pečené kachny obereme, maso dáme stranou. Z pekáče slijeme přebytečný tuk. Odložíme ho na pozdější použití (je skvělý na chléb, nebo jako základ na polévky typu česnečka).
Krok 2: Na dno pekáče položíme zbylé vypečené kůže z kachny (po dokončení můžeme odstranit), ponecháme část tuku i výpečky. Zasypeme zeleninovou směsí.
Krok 3: Přidáme obrané maso osolíme (jen lehce, výpek je již slaný), zasypeme rýží a zalijeme horkou vodou nad úroveň rýže. Přikryjeme pekáč zvrchu.
Krok 4: Vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C na dobu 15 minut, poté vypneme a necháme přikrytou rýži zhruba 20 minut dojít.
Krok 5: Na talíři doplníme klasicky strouhaným sýrem, sterilovanou okurkou, červenou řepou nebo čalamádou.
Zveřejněno 7. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rizoto z kachního výpeku (zero waste)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPm0W
Moje poznámka
Rizoto z kachního výpeku (zero waste)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPm0W
Nejnovější recepty
Celerový salát pro diabetiky
Přidáno před 2 hodinami
Silvestrovský lososový tatarák
Přidáno před 2 hodinami
Banánové lívanečky z kefíru
Přidáno před 3 hodinami
Odlehčený vajíčkový salát
Přidáno před 4 hodinami
Zapečený květák v listovém těstě
Přidáno před 4 hodinami
Zimní malé galetky
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak správně zamrazit zbylé cukroví? Při vhodném postupu vydrží chutné skoro až do Velikonoc
Bábovka ze zbytků cukroví: Ideální moučník k odpolední kávě, do které využijete zbylé rohlíčky, linecké i nepečené druhy
Náš život s celiakií: Bezlepkové Vánoce s Áňou aneb Jak jsem pekla perníčky a jak jsem objevila recept na super bagetu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové plátky pečené s marinádou
Marek_Bláha před 29 minutami
Košíčky tety Vlasty
Kava 2 před 2 hodinami
Domácí nudle
Kava 2 před 2 hodinami
Bramborák s masovou směsí
lucy.komi před 4 hodinami
Kuřecí nudličky na mrkvi s pórkem
mafinka888 před 4 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
TondaJ před 6 hodinami
Karbanátky z brambor a balkánského sýra
trener před 7 hodinami
Krémová polévka z rybího filé
Kajkajak před 8 hodinami
Plátky vepřové panenky podle asijské kuchyně
Lucie1001 před 9 hodinami
Černá čočka Beluga se zeleninou a uzeným masem
Teomi před 12 hodinami
Suroviny:
skelet kachní,
rýže,
směs zeleninová,
sůl,
pepř mletý,
voda,
sýr
Komentáře (2)