Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchty

Hodnocení receptu je 4,6 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 733 kJ /
4 955 kcal
Bílkoviny104,32 g
Tuky283,71 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 1,86 g
Sodík 283 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy482,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze surovin "prvního těsta" vypracujeme klasické kynuté těsto. Krok 2: Vidličkou promícháme v druhé misce máslo do mouky a pak zapracujeme do vykynutého prvního těsta. Krok 3: Necháme znovu trochu nakynout. Krok 4: Na pomoučněné ploše postupně rozválíme nebo rozmačkáme a naplníme kulaté buchty - dělala jsem s mákem. Krok 5: Držíme za spoj a kulaté buchty namáčíme postupně v rozšlehaném vajíčku a pak v drobence. Krok 6: Na plech dáváme tou stranou nahoru a pečeme v troubě vyhřáté na cca 170 st. dozlatova.

Zveřejněno 28. 3. 2015

Poznámka autorky hosta

Je to trochu jiné těsto, křehké, už se nemastí (je tučné ažaž)

Zdroj: mailová korespondence

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rvDB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rvDB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Moc dobré, máslově voňavé. 😊

:yes: to vypadá zajímavě, určitě vyzkouším:-K

:yes::yes::yes:

Zase něco nového k vyzkoušení:yes:, ale kdy...to netuším :-8

Kdysi jsem si tenhle recept z jakéhosi časopisu vystřihla - bez smetany a vína - a byl to recept na mazanec. A byl opravdu dobrý!

Velmi zajímavé:-O:yes: Určitě vyzkouším;-)

Také toto těsto čtu poprvé, ale věřím, že buchtičky jsou dobré:-p. Jakou roli tam hraje víno? Já kynuté těsto vylepšuji tuzemáčkem ;-):-p. Posílám 2. bodík a určitě tento recept vyzkouším. Chválím též jarně-velikonoční zátiší ;-):-K:yes:

Moc zajímavé, ukládám a dávám první bod:yes:

Tématické fráze:
buchty, buchta, top recepty, kulatá buchta, kulaté buchty, recepty na buchty, křechké dobré buchty, krehke buchty recept, buvhty, top buchta recept, recept na křehké české buchty, uchty, recepty buchty, kynuté buchty z hrube mouky, citron,maslo, kefirova buchta kulaty plech, buchty top recepty, křehká buchta na plech, z 1 vajíčka buchta na plech, jablečná buchta s margotkou, křehké buchty

Suroviny:
mouka hladká, mléko, droždí, cukr, sůl, žloutek, smetana, víno bílé, citron, máslo, mouka hladká, vejce, drobenka, máslo, mouka hrubá, cukr písek, náplň maková

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu