Chorvatská blitva
Pod názvem chorvatským názvem blitva se schovává mangold, ze kterého můžete připravit lehký pokrm, skládající se z vařených brambor, listů mangoldu, provoněnou česnekem. Poslouží jako samostatné jídlo nebo jako příloha ke grilované rybě.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 077 kJ / 497 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,10 g |
| Tuky | 27,89 g |
| Vláknina | 10,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 22 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 51,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory omyjeme a ve slupce vaříme ve vroucí vodě zhruba 30 minut do měkka. Poté odložíme. Ideálně brambory uvaříme večer, nebo ráno, aby dostatečně vystydly.
Krok 2: Do vroucí vody vložíme na zhruba 5-10 minut mangold (blitvu) nebo listy špenátu (na foto).
Krok 3: Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, které osolíme a opečeme podle chuti.
Krok 4: Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Opatrně opečeme do zlatavé barvy, nesmíme je spálit.
Krok 5: Na opečené plátky brambor poklademe vykapané listy mangoldu nebo špenátu a posypeme opečeným česnekem.
Zveřejněno 22. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chorvatská blitva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYR8X
Moje poznámka
Chorvatská blitva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYR8X
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 6 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 6 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 6 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 7 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 8 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 8 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 9 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 9 hodinami
Suroviny:
brambory,
česnek,
mangold,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (3)