Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z máslové dýně s kuřecím vývarem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Dýňová polévka nesmí na podzim chybět. Ať už z hokaido nebo máslové dýně. V tomto receptu se můžete inspirovat lahodnou a zahřívací polévkou z dýně máslové, s bramborem, která je uvařena v kuřecím vývaru.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Máslovou dýni omyjeme, osušíme a rozkrojíme podélně. Odstraníme semínka a obě půlky oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Do hrnce dáme máslo s olejem a cibuli na něm zesklovatíme. Krok 2: Přidáme dýni, koření, promícháme a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a na sníženém stupni tepla povaříme dýni do poloměkka. Očištěnou bramboru nastrouháme najemno a přidáme do hrnce. Dovaříme dýni doměkka a přidáme prolisovaný česnek. Krok 3: Část vařených kostek dýně dáme stranou pro dokončení a vše ostatní rozmixujeme. Dýňová semínka na suché pánvičce opražíme a dáme stranou. Polévku dosolíme a opepříme dle chuti. Krok 4: Do talíře dáme část dýňových kostek, zalijeme polévkou a přidáme semínka i petrželku. Ihned podáváme.

TIP: K čemu se hodí dýňová semínka

Zveřejněno 4. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8EoG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8EoG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Vždycky jsem polévku vařila z hokaido dýně, letos se mi dostalo hodně máslových a můžu potvrdit, že polévka je z ní taky skvělá! 😘 dělám vlastně úplně stejnou, jen, podle chuti, občas přikápnu kokosové mléko, přidám kurkumu nebo přichutím trochou chilli 😋😊

veronika_straka: :-) Děkuji za komentář, také ji dělám podle chuti pokaždé jinak a vždy je dobrá. Přeji krásný a příjemný den :-K

Suroviny:
dýně máslová, máslo, olej, cibule, koření kari, vývar kuřecí, brambory, sůl, česnek, pepř mletý, petrželka zelená, semínka dýňová

Přidat fotografie receptu