Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampionová omáčka

Houbová omáčka není žádná velká věda. Musíte jen dodržet pár zásad přípravy. Dobře povařit houby, zahustit akorát tak, aby pěkně obalila přílohu. A nezapomenout smetanou zjemnit, aby omáčka pohladila na jazyku.

Hodnocení receptu je 4,6 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka +++ Zdenka +++

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie259 kJ /
62 kcal
Bílkoviny1,85 g
Tuky0,55 g
Vláknina1,08 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy11,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do kastrolku dáme vodu, přidáme očištěné a pokrájené žampiony, osolíme, přidáme kmín a vaříme. Krok 2: Po změknutí hub přidáme smetanu, ocet podle chuti a zahustíme záklechtkou. Záklechtku připravíme z hladké mouky a vody. Povaříme nejméně 15 minut. Krok 3: Nakonec přidáme nakrájenou zelenou petrželku. Krok 4: Jako příloha se hodí knedlíky, nebo brambory.

Zveřejněno 27. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lRR5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampionová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lRR5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Dobre jídlo

Výborná, <3 dnes je k obědu s bramborem.

Moc dobré :-)

Zdeni, uvařila jsem podle tebe, akorát ty žampiony jsem měla čerstvé, byla jsem úspěšná na procházce ;-) Chutnalo a nezbylo :-8

Ivulala:to jsem ráda že chutná :-K

Omáčka je výýýborná, houby miluju, takže budu určitě dělat častěji :-)):yes:

Právě jsem ji dodělala (zcela poprvý) a LUXUSNÍ záležitost :-) Mňam, recept výbornej, jen jsem společně s žampiony ještě podusila i cibulku na másle ... ale jinak jsem to dělala přesně tak stejně a fakt se nemůžu zbavit chutě chodit pořád do toho hrnce ujídat :-D :-8

Ivi, moc děkuji za pěkný komentík.:-K:-K

Moc dobrá omáčka..Dneska byla na oběď , akorát jsem na začátku osmažila cibulku na sádle, a pak podusila nakrájené žampiony a jinak postup stejný...dávám :yes:

Zdeničko, tak jsem vyzkoušela a moooc jsme si pochutnali, akorát jsem přidala půl bobkového listu. Ten mám spjatý s hříbkovou omáčkou z mého dětství, kterou nám vařila moje babička.
Bodík je jasný a snad nebudou vadit dva moje obrázky:-K:yes:.

Určitě zkus je dobrá .A děkuji za pěkný komentář.:-))

Zdeni, ja jsem zampiony az dosud moc nepouzivala, protoze mi tady vsichni tvrdili, ze jim nechutnaji az jsem uvarila kruti frikase s zampiony a to se panecku olizovali, takze urcite musim zkusit i tuhle omacku.:yes:1:yes:

Tématické fráze:
zampionova omacka, žampionová omáčka recept, houbová omáčka ze žampionů, recept na žampionovou omáčku, omáčka se žampiony, omáčka ze žampionů, omáčka na žampionech, nejlepší žampionová omáčka, žampiony recepty, žampionová omáčka s bramborem, omačka žampionova, žampiony omáčka, žampionové omáčky, recepty žampionová omáčka, recept žampionova omačka, žampiony recept, žampionová omáčka na špagety, houbová omáčka se žampiony, omáčka s žampiony, sampionova omacka

Suroviny:
voda, smetana, kmín celý, žampióny, ocet, sůl, voda, mouka hladká, petrželka zelená

Přidat fotografie receptu