Suroviny
Porce: asi 8 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 611 kJ / 3 253 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,00 g |
Tuky | 297,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 590 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček si rozkrojíme a pořádně rozklepeme tak, aby nám vznikl větší plát. Osolíme, opepříme a rozetřeme na něj jelitový prejt po celé ploše.
Krok 2: Cibuli si nakrájíme na půlkolečka a posypeme prejt. Roládu zabalíme a pevně převážeme. Povrch rolády posypeme kmínem a pečeme zhruba 50 minut až je maso měkké a roláda má zlatavou barvu.
Krok 3: Můžeme jíst zastudena, nebo se zelím a knedlíkem, popřípadě s bramborami, fantazii se meze nekladou.
Zveřejněno 19. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůčková roláda s jelítkovým prejtem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wkZX
Moje poznámka
Bůčková roláda s jelítkovým prejtem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wkZX
Nejnovější recepty
Kůzlečí roláda s nádivkou
Přidáno před 5 hodinami
Topinky se zajíčky
Přidáno před 8 hodinami
Velikonoční lívance
Přidáno před 8 hodinami
Kinder mléčný řez
Přidáno před 9 hodinami
Knedlíky ze žluté cukety s cuketovým zelí
Přidáno před 23 hodinami
Fazole na mexický způsob
Přidáno 16. 4. 2025 13:28
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší špenát
joanam před 2 hodinami
Kuře na medu
Lubos74 před 6 hodinami
Domácí nudle
Lubos74 před 6 hodinami
Dva beránci...
Santa Suzana21 před 6 hodinami
Čokoládová zmrzlina
Krys0760 před 8 hodinami
Budapešťská pomazánka II.
PetrZappa před 15 hodinami
Babiččin trhanec s jablky
eviii před 19 hodinami
Martinské rohlíčky
Fitulka před 20 hodinami
Moravský vrabec
Fitulka před 20 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho péct prejt,
gratinovaný bůček,
bůčková roláda,
zamotání rolády,
jak dlouho péct kroupy,
bůček plněný prejtem,
závin z jelítkového prejtu,
jak dlouho pect prejtu,
prejt,
bůčková roláda recept,
bučková roláda pečená,
plněný buček prejtem,
jak dlouho péct jelita,
jelitový závin,
brambory s prejtem,
veprova rolada s prejtem,
doba pečení jelita,
buckova rolada se zelim,
doba pečení prejtu,
prejt se špenátem
Suroviny:
bůček bez kosti,
sůl,
pepř,
cibule,
kmín celý,
jelito,
Komentáře (11)