Hanácké halušky
Tradiční regionální pokrm, který spojuje jednoduchost a bohatství chutí jemně nastrouhaných brambor, mouky a vajec. Podávají se s opraženou cibulkou, slaninou nebo brynzou, což jim dodá charakteristickou sytou chuť.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 574 kJ / 3 961 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 115,71 g |
| Tuky | 236,58 g |
| Vláknina | 24,60 g |
| Cholesterol | 318 mg |
| Sodík | 6,82 g |
| Sůl | 16,93 g |
| Sacharidy | 330,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory nastrouháme na jemném struhadle. Osolíme a promícháme s moukou.
Krok 2: Pomocí gumové stěrky protlačujeme těsto přes speciální síto na halušky. Ve vodě minutu povaříme. Scedíme, jakmile vyplavou na hladinu, a promícháme se lžící másla.
Krok 3: V kastrůlku rozehřejeme máslo. Zasypeme hladkou moukou a zalijeme smetanou. Omáčku povaříme. Naředit jí můžeme mlékem.
Krok 4: Přidáme nastrouhanou brynzu, necháme ji rozpustit a promícháme s haluškami.
Krok 5: Do horké směsi přidáme na kostičky nakrájené syrečky a promícháme.
Krok 6: V suché pánvi osmahneme slaninu dozlatova a dokřupava, přidáme kolečka pórku. Vsypeme k haluškám a podáváme.
Zveřejněno 22. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hanácké halušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G8QJ
Moje poznámka
Hanácké halušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G8QJ
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 13 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 15 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 16 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 14 minutami
Domácí chléb II.
Penkapa před 34 minutami
Bramboračka
danal před 2 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 10 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 13 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 13 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 15 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 16 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 17 hodinami
Tématické fráze:
halusky,
haluškovník,
recept halušky,
halušky recept,
recepty halušky,
halušky recepty,
brynza na halušky,
jak rozpustit brynzu,
recepty s haluskami,
jak rozpustit syrečky,
top recepty halušky,
recepty na halušky,
halušky sýrové omačce,
recepty z varenych brambor z hanacka,
halušky se smetanou,
hanacke recepty,
hanácké jídlo,
halušky z bramborami a taveným syreckem,
top recepty na halušky,
co s hromadou nakrajeneho salamu
Suroviny:
brambory,
mouka polohrubá,
sůl,
máslo,
brynza,
smetana na vaření,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
sýr syrečky olomoucké,
slanina uzená,
pórek
Komentáře (13)