Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety s medvědím česnekem na způsob carbonara

Hledáte jednoduchou a rychlou variaci na klasické špagety po uhlířsku, po které vám ale nebude těžko od žaludku? Pak zkuste tyto špagety à la carbonara, ve kterých klasický česnek nahradí čerstvá zelená nať česneku medvědího.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 660 kJ /
3 026 kcal
Bílkoviny76,26 g
Tuky188,23 g
Vláknina16,88 g
Cholesterol 814 mg
Sodík 3,01 g
Sůl7,54 g
Sacharidy248,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přidáme špagety a uvaříme je podle návodu na skus. Krok 2: Mezitím nakrájíme slaninu, na pánvi rozehřejeme máslo a slaninu na něm opečeme dokřupava. Krok 3: Uvařené špagety scedíme. Trochu vody ze špaget odložíme stranou na později. Krok 4: Do pánve s opečenou slaninou přidáme pokrájený medvědí česnek, krátce orestujeme a pánev odstavíme. Krok 5: V misce prošleháme žloutky se smetanou, trochou pepře a polovinou nastrouhaného sýra. Krok 6: Ještě horké špagety dáme do pánve se slaninou a česnekem a přidáme smetanu se žloutky. Vše důkladně dvěma vidličkami promícháme. Krok 7: Přidáme trochu vody ze špaget a mícháme, aby se všechny špagety obalily. Krok 8: Těstoviny ihned rozdělíme na talíře, posypeme zbylým parmezánem a podáváme.

TIP: Medvědí česnek - rady a tipy na použití v kuchyni

Zveřejněno 17. 4. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2mEv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2mEv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Dělám každý rok hned jak vyroste, špagety a pesto.Mooooc zdravé.👌🤪

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Miluji špagety na všechny způsoby. Tento recept je velmi jednoduchý a moc chutný. Určitě se k němu ráda vrátím 😊

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Miluji špagety na milión způsobu a tento recept je jednoduchý a zároveň velmi chutný. Recept ukládám a určitě se k němu ráda vrátím 😊

Trochu mne zarazil výraz "libová slanina", ale to je snad jen neobratné vyjádření kvality suroviny.

:-)<3:yes: moc pěkné :yes:

Dala bych si hned, vypadá to moc dobře:-K

tak toto sa mi veľmi páči:-):yes::yes::yes:

Tématické fráze:
špagety s medvědím česnekem, těstoviny s medvědím česnekem, špagety recepty, medvědí česnek recepty na špagety, spagety medvedi cesnek, medvědí česnek na špagety, těstoviny s medvědimcesnekem, špagety s medvědim česnek, spagety s cesnekem, recepty s medvedim cesnekem, spagety z medvedim cesnekem, špagety s medvědí s česnekem, špagety s medvědím česnekem česnek recepty, špagety s medvědím česneku, spagety.s cesnekem, spagety s medvedim cesnekem a smetanou, spaghetti s medvědím česnekem, recept na medvědí česnekové špagety, špagetys medvědím česnekem, špagety s medvědi cesnekem

Suroviny:
těstoviny špagety, slanina libová, česnek mědvědí, máslo, žloutek, smetana ke šlehání, parmazán, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu