Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzená polévka s mladými fazolemi - flažolety

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 793 kJ /
668 kcal
Bílkoviny50,77 g
Tuky19,15 g
Vláknina4,90 g
Cholesterol 156 mg
Sodík 2,34 g
Sůl5,51 g
Sacharidy70,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Přilijeme uzený vývar, rozšleháme a přivedeme k varu. Krok 2: Z fazolí si dáme cca 1 lžíci stranou a zbytek dáme do polévky. Krok 3: Když je jíška dobře provařená (cca za 20 minut), polévku rozmixujeme, přecedíme a vložíme zbylé fazole. Na talířích ozdobíme kousky uzeného masa a petrželkou. Krok 4: Servírujeme s krutonky, které si připravíme tak, že na kostičky nakrájený rohlík osmažíme na trošce oleje.

Zveřejněno 6. 1. 2011

Poznámka autorky maris

Určitě tu bude hodně podobných, ale já jsem do nedávna vůbec nevěděla, že nějaké flažolety existují, dávám to sem pro zajímavost. Jinak jsem o nich našla jen, že to jsou mladé zelené fazole, oblíbené především ve Francii. Mají jemnou chuť a já bych řekla, že to je něco mezi normálními fazolemi a hráškem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wk51

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wk51

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

:yes::-p

Parádní receptík :yes::yes:

:-):yes: mňam ;-):-K

Maris:-Kpolévky u nás :-pjedou a já děkuji za inspiraci každou:-!;-)
Ponětí o flažoletách jsem ani já neměla - doposud jsem je neznala:-O, polévka vypadá :-pbáječně stejně jako foto originální...posílám 7.bodíku hodnocení;-):yes:

Tak fažolety jsem ještě nechutnala,to se musím po nich podívat.:-p:yes:

Aby som pravdu povedala, flažolety zvyknem variť, iba som netušila, že to má taký honosný názov...keď mi zostarnú fazuľové lusky, tak ich vylúpem a varím. Spolu s mladými luskami.
Google mi však prezradil, že flažolet je spôsob hry na strunové nástroje...:-D

Nádhera...flažolety neznám, ale luštěniny mám ráda, takže mi nezbývá než hledat v regálech :-):yes:

Magdalenko:-D:-D, jj, koupila jsem ji jen tak, jsem zvědavá, no ale podle obrázku jsem tušila, že to budou nějaké fazole:-))

Maris, mňáám -když řeknu, že jsem to viděla u nás v Albertu, Jana R. řekne - no jo špagi, u vás je vše, my jsme vidlákov...;-):-D:-D - faktem ale je, že jsem to sice viděla, ale přešla... takže zítra nepřejdu :-p:-p:yes::yes:

Jani, ktovie, ako by dopadol prieskum - kto pozná a kto nie...:-D

Ako si ich objavila? Iba sú kúpila plechovku, že "uvidíme čo v nej je"? Som náramne zvedavá, či aj u nás niečo také majú v obchode. Ak nie, donútim vedúceho, nech objedná!

Tak to už jsme Magdi dvě:-D, co neví, co to je flažolety , ale každopádně nádherná polévka!!

Magdalenko, já taky ne, asi to před námi tajili:-D:-D

Tak ja som do tejto chvíle netušila, že flažolety existujú...
Ešte dobre, že ťa máme...:-)):yes:

Tématické fráze:
uzená polévka, uzená fazolová polévka, polévka z uzeného, uzená polévka ze zelených fazolek, uzená polévka recept, uzená polévka s kroupami a s fazolemi, polévka se zelenými luskami, fazolová uzená polévka, polevka fazulove lusky, uzena polevka s fazolama, polévka ze zelených fazolek a uzeneho, polévka uzená ze zelených fazolek, polévka z mladých fazolí, uzená polévka s kroupami a fazolemi, uzený vývar a zelené fazolky, uzená polévka s fazolkama, mladá fazolová, polévka z mladých fazolů, z mladých fazolí, polévka z mladých fazol

Suroviny:
fazole, máslo, mouka, vývar uzený, maso uzené, rohlík, olej, petrželka

Přidat fotografie receptu