Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy - nejen ke kávě

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 914 kJ /
3 326 kcal
Bílkoviny88,39 g
Tuky193,05 g
Vláknina21,10 g
Cholesterol 852 mg
Sodík 562 mg
Sůl1,94 g
Sacharidy298,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Piškot: Vejce šleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, ještě zašleháme a nakonec zlehka zamícháme mouku+prášek do pečiva+kakao. Krok 2: Pečeme na plechu 30x40 cm, vyloženém pečícím papírem při 180-200°C asi 10 min. Upečené nejlépe poznáme, když se pečící papír odchýlí od boků plechu. Piškot po zchladnutí je vhodné trochu pokapat-zvlhčit citronovou vodou. Krok 3: Ořech. krém: Mléko svaříme chviličku s cukrem, až se rozpustí, přidáme máslo a jakmile vmícháme ořechy, okamžitě sundáme z plotny. Necháme trošku vychladnout-ne do ledničky, špatně by se roztíral. Krok 4: Karamelový krém: Uvaříme klasicky pudink – ovšem bez cukru. Hodně mícháme, protože vaříme jen ze ¼ l. Máslo trošku vyšleháme, přidáme vychladlý pudink, opět šleháme pěkně do pěny, nakonec zašleháme Salko. Máme jemný a akorát sladký krém. Krok 5: Na piškot nejlépe vidličkou navrstvíme ořechový krém, a na něj karamelový krém. Ozdobíme strouhanou čokoládou nebo rozpuštěnou pocákáme.

Zveřejněno 9. 1. 2011

Poznámka autorky jahoda

Zdroj: časopis Katarínka extra

Musím tyto řezy doporučit, kdo může ořechy, jsou chuťově přímo sváteční:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy - nejen ke kávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VNkv

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy - nejen ke kávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VNkv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

2 hodiny vařit plechovku mléka ??? 8-(:-((:no:

Zdeněk : Recept jsem dávala v r.2011 - dnes si můžeš koupit zkaramelizované mléko již bez vaření http://nakup.itesco.cz/cs-CZ/ProductDetail/Product...:-K

Zobrazit 4 starší odpovědi

holubova32: ;-), čtvrtka plechu nevadí, ale pelech máte doufám celý:-D:-)
Díky a jsem ráda:-K Ty jsi dala ořechy nahoru??, nebo nejsou jen pod krémem vidět?

výborný moučník:yes::yes: včera jsem udělala a dnes je už jen čtvrtka pelechu:-) dovoluji si přidat foto

Jejda Jahodo mám jen celkové foto dortu, řez se nepodařilo stihnout, no sama jsem byla překvapená, jak krásně to pasovalo k sobě. Ten korpus je vláčný a hezky kakaový a uvnitř dortu je ta dvojbarevná vrstva ořechů a karamelového krému. Ale buďte v klidu, co se týče krásy výrobků, na vás fakt nemám :-)):yes:
Jo a jsem neregistrovaný/á, to fotky stejně nejdou přidávat :-p. Ale děkuji za skvělou inspiraci :-K

Pralinko, prima jsi to zkombinovala;-). Jasně, je na každém, jak si co dochutí. Já nemám právě ráda sladké krémy, tak jsem hledala kompromis. Jsem nadšená tím novým Salkem - tedy, že ho už vyrábí, zatím jsem ho neviděla.
Škoda jen, že nevidím celkový efekt dortu:-(:-K

Použila jsem z tohoto receptu ten ořechový a karamelový krém na tento výborný korpus http://www.toprecepty.cz/recept/18933-kakaovy-olej..., Krásně to vystačí na naplnění a ozdobení jednoho dortu, tu ořechovou karamelovu vrstvu jsem dala dovnitř. Jen se musím přiznat, že ten karamelový krém potřeboval trošičku přisladit. Použila jsem to nové, rovnou zkaramelizované Salko. Ten krém nemá chybu! Je fakt že samotné máslo se Salkem je strašně těžký a sladký krém, toto odlehčení je výborné.:yes:

;-):-K

Rebi, tak ten se ti povedl!!!!!:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

jahu,já děkuji:-K:yes:jsou moc dobrééé:-p:-p:yes::yes:když ti bylo líto,že manža ty tvoje řezy s vaječným likérem "upozadil"před jahodovýma od Jany R.;-):-8:-D,tak tyto chválí do nebe:yes::yes:;-)

Rebeko, to mne těší, že byly opět na programu.
Ale řekla bych, že je máš stejné - záleží při focení úhel pohledu, fotím spíš zespodu a Ty shora... Celkově jsem je měla asi 4cm, mám méně krému, tak to zkresluje.
Díky:-K:yes:

tak jsem si to zopákla;-)píkla jsem na menším plechu..piškot byl o něco vyšší než minule,ale ty ho máš vyšší:-//nevím,v čem nebo kde dělám chybu:-(
nicméně:-!holky ho velmi chválily,takže vlastně o nic nejde;-)
moučník je vážně skvělý;-):-p:yes::yes::-8:-K

:-D:-D:-Dtaky jsem si toho všimla,že ten tvůj je podstatně vyšší:-8asi mám větší plech:-?:-Onebo kdo ví,kde udělali soudruzi z NDR chybu:-D:-D:-Dale to vůbec nevadí,protože právě teď si dáváme ke kavíčku:-8a je fakt skvělý:yes::yes::yes:
jen mám teď dilema:-//je lepší tento nebo s vaječným likérem:-?;-):-Dto jsou příjemné starosti,že:-?:-D
a ten krém fakt nemá chybu:yes::yes:je bombastický:yes::yes:
díky,díky,díky:-K:-K:-K:-K:yes:
P.S.mám sice teňoučký piškot:-//ale náplně mám víc:yes:heč:-D:-D

No Rebeko, takové příjemné překvapení navečer;-), jsem ráda, že řezy chutnaly. Já nemám ráda nadpisy receptů báječný, úžasný atd.,to se možná dobře prodává, ale já právě doufám, že někdo takový, jako např. Rebeka:-K co nejdříve upeče a ocení milým komentíkem:-8.
Ne vážně, jsem ráda, že jsem tyto řezy objevila, protože mě nadchly, dala jsem schválně jen 1/2 salka, aby krém nebyl přeslazený.
Já většinou polovinu beru vždy do práce (pouze pánská společnost) a tímpádem mám u 9 rodin zaručeno, že se budou péct:-D
Jen koukám, jak máš neskutečně tenounký piškot, to jsi pekla na plechu 1x1m:-?:-D:-K Díky:-*

výýýýborný:-p:-*:yes::yes:opět letí do sekce V.I.P.;-)
velmi skvěle vyvážená chuť ořechů a karamelového krému,který není absolutně přeslazený:yes::yes:
P.S.neuvažují admini o sotěži"patlalů":-?:-Dmyslím,že bych obsadila přední,ne-li rovnou 1.místo:-D:-D:-D:-D
chtěla jsem zdobit čokopolevou,která během telefonátu opustila svoji pozici v cukrář.pytlíku a skončila na kuchyňském linu:-(:-D:-D:-D:-D:-D
bodík je jasný;-):yes::-K

:-p:-p:yes::-K

já jsem ale trouba, nedala jsem bodík;-(, ale už jsem to napravila:-8

Jak jinak než velký bod:-O Vypadají skvěle:yes:

nádhera:-p:yes::yes:

na tyhle stránky by měli povinně chodit ti, co mají problém přibrat;-):yes::yes:

Jahůdko,super!!!Ukládám a posílám bodík.:-p

Vypadají velmi chutně :-p:yes:

michsamant 10. 1. 2011 03:29
:-p:-p:yes:

mňam..:-K:yes:

Tož ,já bych si s dovolením koštla.:-p:-p:yes::yes:

och ty jedna jahová:-Dpokušitelko:-Dnádhera:-8:-K:yes:

To je nádhera:yes::yes: věřím, že jsou chuťově přímo sváteční, ale já bych se s nima cpala i ve všední den:-D:-D:yes: +

Musím si pořídit nějaké jiné tácy. Tady je nejlépe vidět, že krásný tác je polovina úspěchu:-D!! Jahodo, jako vždy a nejen kvůli tácu:-D, nádhera!:yes::yes:

Jahůdko, ty tvoje slavné řezíky jsou vždycky úžasné a rovné jako podle pravítka;-) Máš 1.bod:yes:

Tématické fráze:
řezy ke kávě, panské řezy, časopis katarinka, pečeme ke kávě, nejlépe hodnocené řezy, buchta s karamelovým salkem, nej řezy, neco sladkeho ke kávě, katarinka extra, řezy na plech, panské řezy recept, neco ke kave, rezy s kavou, neco rychleho ke kave, dr oetker karamelové řezy, karamelové řezy ze salkem video, katarinka časopis, řeza s kávou a vaječným likérem, karamelove řezy z pudinku a kavou, výborné řezy za chviličku

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka hladká, olej, prášek do pečiva, kakao, ořechy mleté, mléko, cukr krupice, máslo, mléko, pudink čokoládový, máslo, salko

Přidat fotografie receptu