Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 459 kJ / 827 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,78 g |
Tuky | 55,30 g |
Vláknina | 26,29 g |
Cholesterol | 167 mg |
Sodík | 527 mg |
Sůl | 1,19 g |
Sacharidy | 53,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu a zazvor ocistime a nakrajime na male kousky. Cibuli nasekame nadrobno. Do hrnce dame maslo a vhodime kostku cukru. Nechame zkaramelizovat a pote pridame cibuli, hrebicek, cely pepr, zazvor a cca 1-2 minuty restujeme.
Krok 2: Pote pridame korenovou zeleninu, bobkove listy, citronovou kuru a snitku tymianu, zalijeme teplym vinnym octem a vyvarem. Prikryjeme poklickou a za obcasneho michani varime do zmeknuti zeleniny. Ocet v zadnem pripade nevynechavame, doda omacce jeji charakteristickou chut a usnadni dalsi dochucovani.
Krok 3: Po uvareni zeleniny jsou dve moznosti. Bud vse propasirujeme pres jemne sitko nebo odstranime veskere koreni a zbytek rozmixujeme na hladkou kasi. Pri druhe variante nebude omacka uplne hladka a tekuta, ale bude mit vyraznejsi chut.
Krok 4: Propasirovanou nebo rozmixovanou zeleninu vlijeme zpet do kastrolu a za staleho michani vlijeme smetanu, pripadne dochutime soli a par kapkami citronu. Podavame s knedliky a muzeme ozdobit brusinkami, citronem a slehackou. Jako vegetarian podavam s pecenym bilym tofu namarinovanem v sojove omacce.
Zveřejněno 14. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svíčková omáčka trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nR6Y
Moje poznámka
Svíčková omáčka trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nR6Y
Nejnovější recepty
Nepečený Míša do skleničky
Přidáno před 1 hodinou
Segedínský závitek
Přidáno před 14 hodinami
Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou
Přidáno před 14 hodinami
Pikantní vepřová žebra
Přidáno před 14 hodinami
Chalupářská játra
Přidáno před 14 hodinami
Jarní ptáček
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pokroutky neboli kraple
babca48 před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
annaval před 9 hodinami
Špagety Carbonara
AnnaGrabmylerova před 11 hodinami
Bábovka z pudinku
Jakubaru před 11 hodinami
Rychlá tvarohová buchta hrnková
Ewush před 11 hodinami
Krůtí plátky se zeleninou
Antonausprag před 13 hodinami
Nadýchaný perník z kyšky
MonkaF před 13 hodinami
Gyros kuřecí proužky na smetanové zelenině
Lucie1001 před 15 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
TondaJ před 15 hodinami
Tématické fráze:
svickova,
svíčková omáčka,
svíčková omáčka v troubě,
svíčková omáčka recept,
svickova recept,
pečená svíčková omáčka,
svíčková omá,
vegan svíčková,
jak ozdobit svíčkovou,
svickov,
svíčková omáčka pečená,
svíčková s tofu,
tofu svickova,
tofu jako svickova,
svíčková z tofu,
hořká svíčková omáčka,
recepty svičková,
svíčková omáčka pečená v troubě,
omáčka svíčková,
svickova zazvor
Suroviny:
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
ocet vinný,
vývar,
máslo,
sůl,
smetana,
koření hřebíček,
pepř celý,
bobkový list,
zázvor čerstvý,
tymián čerstvý,
cukr,
citron
Komentáře (3)