Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 650 kJ / 1 111 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 240,98 g |
Tuky | 13,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 476 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kořenovou zeleninu, cibuli, citron (nahrubo nakrájené), trochu octa a koření převaříme, necháme vychladnout a teprve přidáme maso. V tomto láku necháme v chladu do 3 dnů marinovat a můžeme občas maso otočit.
Krok 2: Pak všechno přendáme do "tlakáče" a vaříme, až je maso měkké.
Krok 3: Dáme maso stranou, omáčku přecedíme do hrnce, z cedníku vyndáme všechny kuličky koření, bobkové listy a vše co nám zbylo z citronu.
Krok 4: Všechno ostatní rozmixujeme a dáme ještě vařit.
Krok 5: Uděláme si karamel z vody a cukru, vaříme až je karamel tmavě hnědý (omáčka má moc pěknou barvu), pak ho přidáme do omáčky a promícháme.
Krok 6: Nakonec slijeme obě smetany do hrnku a rozmícháme jí spolu s moukou, vlijeme do omáčky a chvíli zaváříme.
Krok 7: Omáčku dochutíme, maso rozkrájíme na plátky a vrátíme do omáčky.
Krok 8: Při servírování dáme kopeček brusinek, nebo alespoň rybízu.
Zveřejněno 14. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svíčková nejen z koňského masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68P7
Moje poznámka
Svíčková nejen z koňského masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68P7
Nejnovější recepty
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 57 minutami
Plněná jehněčí roláda
Přidáno před 1 hodinou
Domácí těsto kataifi
Přidáno před 6 hodinami
Sendvič se slaninou, sýrem a vejcem
Přidáno před 12 hodinami
Vepřový grilovaný bok s asijským okurkovým salátem
Přidáno před 13 hodinami
Velikonoční zajíček s vaječňákem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Aljašská treska se smetanou
terezaST před 1 minutou
Koláč s ovocem a posypkou
Panova před 4 minutami
Luxusně nadýchaný velikonoční mazanec (Svěceník)
Pettyna před 13 minutami
Velikonoční mazanec
Mili5 před 30 minutami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Eva1mamina před 48 minutami
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Pajkujka před 1 hodinou
Valašské frgály
Hajcman před 1 hodinou
Jihočeská kulajda
PetraJ7 před 1 hodinou
Slávky dušené na víně
sarki před 2 hodinami
Hovězí na pórku a kokosovém mléku
gabrus před 2 hodinami
Tématické fráze:
svíčková,
naložená svíčková,
svičkova z koniny,
naložení masa na svíčkovou,
naložení svíčkové,
lák na svíčkovou,
vaříme svíčkovou,
konina recepty,
klokaní maso recepty,
konské recepty,
klokaní svíčková,
recepty klokaní maso,
klokaní maso recept,
konina,
vaříme z końskeho masa,
recepty-konské maso,
recepty z koniny,
vařime z koniny,
nalozeni jehnete,
lák na maso na svíčkovou
Suroviny:
maso koňské,
zelenina kořenová,
cibule,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
jalovec,
tymián,
šťáva citronová,
kůra citronová,
brusinky,
smetana kysaná,
smetana 33%,
mouka hladká,
sůl,
cukr,
ocet
Komentáře (31)