Semifreda II.
Za pomoci různých formiček si můžeme připravit krásné malé dortíčky. Vespod leží piškotové těsto a na něj vrstvíme podle chuti krém. V tomto receptu použijeme zrovna jahodovou a banánovou příchuť. Dozdobit je pak můžeme šlehačkou, ovocem a čokoládou.
Suroviny pro 1 dávka
z dávky vyjde 20 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 27 010 kJ / 6 456 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 97,93 g |
| Tuky | 521,06 g |
| Vláknina | 9,20 g |
| Cholesterol | 2,80 g |
| Sodík | 978 mg |
| Sůl | 2,51 g |
| Sacharidy | 339,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Piškot: Celá vejce ušleháme s cukrem do husté hmoty, přidáme olej a nakonec opatrně vmícháme prosátou mouku s kakaem. Upečeme na hlubokém plechu vyloženém papírem na pečení (cca 180 °C/12-15 minut, kontrolujeme špejlí).
Krok 2: Necháme vychladnout a pomocí vykrajovátka z korpusu vykrojíme asi 20 kusů semifred. Vykrojené tvary vložíme do forem na semifreda a pomocí zdobícího pytlíku naplníme formy až po okraj krémem. Stěrkou krém zarovnáme.
Krok 3: Jahodový krém: Jahodový ztužovač smícháme s vodou a dobře rozmícháme. Šlehačku vyšleháme do tuha a pomalu přiléváme rozmíchaný ztužovač šlehačem na nejnižší výkon.
Krok 4: Banánový krém: Banánový zeesan dobře rozmícháme se 125 ml vody. Šlehačku ušleháme do konzistence jogurtu (ne úplně do tuha), přidáme zeesan a společně došleháme do tuha.
Krok 5: Necháme v lednici ztuhnout, opatrně formu nadzvedneme a na tácu zůstanou hotová semifreda.
Krok 6: Nakonec je nazdobíme šlehačkou, ovocem, čokoládou podle své fantazie.
Zveřejněno 30. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Semifreda II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZWME
Moje poznámka
Semifreda II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZWME
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 15 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 16 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 18 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 21 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 13 minutami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 34 minutami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 1 hodinou
Domácí chléb II.
Penkapa před 2 hodinami
Bramboračka
danal před 3 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 11 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 14 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 15 hodinami
Tématické fráze:
semifreda fotogalerie,
semifreda,
semifreda recept,
formy na semifreda,
krémy na semifreda,
krém na semifreda,
moučníky,
vykrajovátka na semifreda,
bananovy zeesan,
semifreda recepty,
recept na semifreda,
krém do semifreda,
recepty na semifreda,
forma na semifreda,
skupinove formy na semifreda,
semifreda formy,
semifreda postup,
jahodový zeesan,
korpus na semifreda,
fialapraha.cz
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
kakao,
olej,
šlehačka,
ztužovač šlehačky,
voda,
šlehačka,
voda,
šlehačka,
ovoce,
čokoláda
Komentáře (12)
http://www.fialapraha.cz/eshop/cukrarske_pomucky/f...,
http://obchod.urybicky.cz/products-page/suroviny/l...