Suroviny
Porce: podle velikosti placek
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 629 kJ / 2 540 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,01 g |
| Tuky | 10,00 g |
| Vláknina | 30,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 88 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 536,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku prosejte do mísy nebo na vál, uprostřed udělejte důlek a vlijte med. Vypracujte tuhé těsto a potom zapracujte pepř.
Krok 2: Z těsta udělejte placky a dejte je na vymazaný plech péct při 200°C do zlatohněda.
Zveřejněno 2. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pravěký perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QO9Z
Moje poznámka
Pravěký perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QO9Z
Nejnovější recepty
Sýrová roláda
Přidáno před 39 minutami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 2 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 5 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 5 hodinami
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 6 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karamelový likér - latté
Merylas před 1 hodinou
Jablkový závin
Lucy27 před 2 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 3 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 4 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 4 hodinami
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 4 hodinami
Sachr cukroví
adela. před 4 hodinami
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 6 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 6 hodinami
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 6 hodinami
Tématické fráze:
perník recept,
staročeský perník,
staročeský perník recept,
recepty.cz,
pernik,
tvrdý perník,
recept na perník,
peprník recept,
recept na staročeský perník,
perník peprník,
recept na tvrdý perník,
pernik s peprem,
staročeský žitný perník recept,
peprník perník,
staročeský žitný perník,
staročeský perník recepty,
perník na dřevo,
pernik z chlebove mouky,
recept peprnik,
perník tvrdy
Suroviny:
mouka hladká,
med,
pepř,
perník,
med
Komentáře (15)
Vyráběly se perníkové formy a vykrajovátka ze dřeva, kovu a dnes patřej ke sběratelským lahůdkám velmi ceněným (moje tchýňka chtěla děsně ošklivé a prastaré perníkářské formy a vykrajovátka vyhodit, ale souhlasila, že si ty krámy vemu domů
Pokud se nespapá, vydrží dlouho díky koření a i uschování v chladu.
Ale jestli to nechceš mít tvrdé použij raději pšeničnou mouku