Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborovo - zeleninový salát

Na bramborový salát má každý recept svůj, někomu vyhovuje více majonézy, někdo má rád s uzeninou. Tento recept přináší základní úpravu bramborového salátu s kořenovou zeleninou a majonézou. Do něj už můžete přidat suroviny podle své chuti, jako například hrách, jablka či salám.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min + 1 hodina odpočinutí

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, + 1 hodina odpočinutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 193 kJ /
1 719 kcal
Bílkoviny29,19 g
Tuky83,68 g
Vláknina36,70 g
Cholesterol 117 mg
Sodík 1,55 g
Sůl4,13 g
Sacharidy194,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory předem uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Krok 2: Ve vroucí vodě uvaříme kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel), dáme pozor abychom ji nerozvařili. Nakrájíme na velmi malé kostky a dáme do mísy. Krok 3: Přidáme velmi jemně nakrájenou cibuli a sladkokyselé okurky. Krok 4: Přidáme hořčici, lžíci worcestru, pepř a osolíme. Vmícháme majonézu a dobře promícháme. Opatrně přidáme trochu láku z okurek a znovu promícháme. Krok 5: Vystydlé brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky, nebo protlačíme přes kráječ na brambory. Vmícháme do mísy se zeleninou. Opatrně promícháme. Ochutnáme a případně dochutíme cukrem, solí, lákem z okurek, pepřem nebo octem. Krok 6: Necháme 1 hod odpočinout.

TIP: Časté chyby při přípravě bramborového salátu

Zveřejněno 19. 4. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborovo - zeleninový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rg8K

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborovo - zeleninový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rg8K

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

to je klasický bramborový salát, surovinou která způsobuje kažení je syrová cibule, poroto je dobré ji spařit nebo krátce blanšírovat a vystydlou přidat. Překvapuje mě, že neobsahuje vařená vejce. Osobně nedávám cukr, ale hrubě nastrouhané jablko.

Jaroslav: No moje dcera cibuli rychle povari s cukrem a octem.Kvuli vnukovi.Ale nam ostatnim chutna vice syrova.:-8

Zobrazit 3 starší odpovědi

Vyzkouším to, :-D:-D

casino: Taky možnost, já ji loupu, takže zvlášť. Vařím ji v nálevu z okurek.

Stejný dělává a i dnes ho dělala paní casinová (já dělávám "Teplý bramborový salát 4%"):-)
Kořeninu (neloupanou) nevaří zvlášť, ale současně s brambory:yes:

Salát dělám ze stejných ingrediencí a je nejlepší.... jen nedochucuji cukrem, worchestrem ani hořčicí - používám jenom sůl a pepř, ale to už záleží na každém. Zrovna dnes jsem ho dělala :-) Spousta lidí ho dělá bez kořenové zeleniny, ale já si myslím že to pak není ono :-) Určitě se vyplatí si zeleninu koupit a uvařit, než kupovat hotové směsi typu Moravanka.

Vašku, nemáš sa fakt za čo ospravedlňovať, ako píše cathleen, niekomu si tým worcestrom určite pomohol, a skúsi to:-D

Taky přidáváme worčestr do salátu :-D

:-O Prosím tě, zač se omlouváš? Dobře, žes to tu popsal....vidíš, já worčestr přidávám, ale nikam jsem to nepsala (nenapadlo mě to). A tyhle vychytávky jsou to nej!:yes::yes:
Člověk se učí pořád...:-)) tak se neomlouvej a piš další!

Dost jsem překvapený, ALE NEDIVÍM SE , jen nevím, proč jsem ten worcestr nenašel OPRAVDU v ostatních salátech u všech možných, zde zveřejněných receptů. Tak to vypadá, že jsem se dost kasal. No nevadí. Omlovám se.Promiňte.;-(

Salát vypadá velice mňamkově, dávám bodík!:yes:

A worčestru bych se určo nebála, ten už léta přidávám do tatarky, když ji dělám (někde jsem četla, že worčestr do tatarky patří, je s ním opravdu lepší). Jíme jenom domácí, ta kupovaná je na nás moc kyselá:-p

Podobný salátek dělávám i já. Zeleninu nevařím, ale kupuji sterilovanou určenou do salátu. Dávám jak ty, okurkovou vodu, hořčici, moučkový cukr a ještě mletý pepř. Příště vyzkouším kápnout i ten worchestr. Bramborový salát milujeme proto ho dělám větší množství. Majonézu ale přimichávám jenom do menšího množství salátu. Kdo má chuť, odebere si salát do menší mísy, zamíchá majonézu, přidá ještě hustou pochoutkovou zakysanou smetanu a může baštit. Mám strach dávat majonézu do většího množství salátu. Jak se dívám na tvůj salátek, tak začínám slintat. Vypadá velice dobře.:-p Posílám bodíka.

Vašku, Vašku, ja so sa tešila na ten šalátik, otvorím a čo vidím ??? "Uvaříme kořenovou zeleninu...", tak to nie je pre mňa;-) ale bodík ti dám, pretože za to nemôžeš ani ty, ani recept, a 99% ľudí to chutnať bude;-):-D:-D:yes: Ak máš niečo so surovou mrkvičkou, hoď to do pľacu:-D:-D

:yes:, jen bych asi měla strach jej nechat v lednici déle než 3 dny :-D:-D

Tématické fráze:
zelenina do bramborového salátu, zeleninový salát s bramborem, sterilovaná zelenina do bramborového salátu, vařená zelenina do bramborového salátu, zeleninový salát, vařená zelenina do bramborového salátu, jak dlouho vydrží bramborový salát, zeleninová směs do bramborového salátu, salát z vařené zeleniny, salát z kořenové zeleniny, jak uvařit zeleninu do bramborového salátu, směs do bramborového salátu, zeleninový salát s bramborami, bramboro, zeleninové saláty, jak uvařit zeleninu do salátu, jak nerozvařit brambory, vařená kořenová zelenina, vaření zeleniny do salátu, směs na bramborový salát

Suroviny:
brambory, celer, petržel, mrkev, cibule, okurky sterilované, lák z okurek, hořčice, pepř, sůl, majonéza, omáčka worcesterová, ocet

Přidat fotografie receptu