Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lívanečky Vlasty Buriana

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MajkaM

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Čerstvé a voňavé lívanečky vykouzlí úsměv na tváři nejednomu strávníkovi. Vyzkoušejte tyto, které jsou inspirovány chutěmi Vlasty Buriana. Těsto zvláční kefír, chuť mu dodají také nastrouhaná jablíčka a po usmažení je stačí obalit ve skořicovém cukru.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 152 kJ /
1 231 kcal
Bílkoviny38,03 g
Tuky63,79 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 866 mg
Sodík 822 mg
Sůl1,91 g
Sacharidy97,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Krok 2: Všechny suroviny smícháme dohromady a smažíme na oleji dozlatova. Smažíme na lívanečníku nebo na klasické pánvi děláme malé lívanečky. Krok 3: Jíme samotné nebo posypeme skořicovým cukrem, zdobíme šlehačkou.

Zveřejněno 24. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lívanečky Vlasty Buriana

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pRQN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lívanečky Vlasty Buriana

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pRQN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

bystrouska: recept jsem upravila, existuje více verzí, a také je potřeba brát ohled třeba na savost mouky či hrubost nastrouhaného kokosu, který tam také plní nějakou funkci :) ale věřím, že si už každý kuchař poradí :-K

Krásný den , musím souhlasit s Elizou, recept není moc povedený, také jsem musela přidat mouku a docela dost:-O. Také podle fotek bych řekla, že jablka jsou v těstě nastrouhaná a ne nakrájená:- Po úpravě těsta se nakonec lívance povedly, ale podle původní receptury fakt nic moc:-(

Posílám bodík a fotky, lívanečky jsou moc dobré, i když oproti uvedenému množství mouky jsem přidala jednou tolik, jinak bylo těsto příliš řídké a jablka jsem nastrouhala na hrubém struhadle. Určitě si udělám znovu :-K:yes:

No to vypadá moc lákavě, hned jak příjdou vnučky si je uděláme:yes:

Petr Pedro 27. 2. 2017 14:40
ewalota: vnoučata zaručeně si pochutnala,obzvlašť pokud bylo dost rumu:-)
jinak lívance jedna báseň))):yes:

recept znám a dost často je dělám, ale mam recep který je přímo od kuchařky která vařila pro pana Buriana,není tam kefír, ale mléko a není to na lžíce,ale na váhu,jablka se nemíchají do těsta, ale jsou na slabé plátky,takže trocha těsta, jablko a znova těsto.

Poslala jsem fotografie, ale bohužel musím napsat, že recept není moc povedený... nejspíš bude nevyzkoušený. Nedala jsem kokos kvůli alergii, ale ačkoli jsem jablko použila jen jedno větší, tak těsto bylo hrozně řídké. Výsledek, který je vidět na fotografiích, potřeboval nakonec 2x více mouky; alespoň osm vrchovatých lžic.
Ale chuťově jsou vynikající.:-)

mňamka:yes::-K

Vypadá to moc dobře:-K Vyzkouším+ bodík:yes:

Děkuji za přivítání, jsem zde registrovaná už dlouho, ale zatím jsem pouze komentovala vaše recepty. Tyto lívanečky jsou opravdu moc dobré a rychlé. Právě včera jsem je dělala a zjistila, že tyto zde ještě nejsou. Fotku bohužel nemám, protože máme doma starý počítač a nějak mi nešla přidat.

jojo, to vypadá mňamkooozně :-p

Jednoduché, rychlé a určitě moc dobré...Vyzkouším zítra až padne směna...:-D:-D:yes: + 1

:-p:yes::-K

dávám 3 bodík jednoduché a určitě dobré :-K:yes:

Tohle se mi moc líbí:-KPrávě jsem měla v plánu udělat nějaké palačinky,takže už je to jasné.Posílám bodíček;-)

a já dávám druhý...recept se mi zamlouvá,určitě ho zitra zkusím...:yes:;-)

Maruško, hned bych si dala, celý den mne dnes honí mlsná!:-D Vítej na Topreceptech, ať se ti s námi líbí a dovoluji si ti přidělit první bodík;-):yes:

Tématické fráze:
lívance vlasty buriana, těsto na lívanečky, játra podle vlasty buriana, lívance podle vlasty buriana, lívanečky, livanecky recept, recep na lívance, jablko vlasty buriana, palačinky vlasty buriana, recepty vlasta, kefírové lívance hrníčková kuchařka, vlasta, vlasta recepty, jednoduché lívanečky, vnučka vlasty buriana, burian vlasta, lívance s jablečného těsta, recep na livanečky, jednoduche lívanečky recept, játra podle buriana

Suroviny:
kefír, vejce, cukr krupice, kokos strouhaný, máslo, mouka hladká, rum, sůl, jablko, olej, cukr skořice, šlehačka

Přidat fotografie receptu