Suroviny
Porce: 10 - 12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 564 kJ / 2 525 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 152,96 g |
Tuky | 175,35 g |
Vláknina | 14,34 g |
Cholesterol | 2,06 g |
Sodík | 6,31 g |
Sůl | 14,55 g |
Sacharidy | 76,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z kyselého zelí vymačkáme zelňačku, překrájíme ho a dáme ho povařit do studené vody. Stáčí jen tak půl hodinky – aby nebylo úplně rozvařené.
Krok 2: Klasickým způsobem uvaříme rýři.
Krok 3: Uvaříme natvrdo vejce, zchladíme a oloupeme.
Krok 4: Konzervy otevřeme a vyklopíme do misek.
Krok 5: Rajčata oloupeme.
Krok 6: Klobásy, papriky, rajčata a vejce nakrájíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Krok 7: Klademe vrstvy:
Polovina rýže, hovězí guláš, polovina zelí, rajčata, polovina česneku, polovina klobásek, sladká paprika, ostrá paprika, pepř Krok 8: druhá polovina rýže, hovězí maso, zbytek zelí, vajíčka, sůl, pepř, zbytek česneku, papriky, zbytek klobás, sladká a pálivá paprika, pepř, sůl. Krok 9: Rozehřejeme troubu na 250C. Krok 10: Až je rozehřátá tak celý pekáč zalijeme šlehačkou a dáme do trouby. Krok 11: Po krátkém zapečení přikryjeme alobalem a snížíme teplotu na 180C. Krok 12: A pečeme cca třičtvrtě hodiny, aby se propekly dovnitř všechny vrstvy.
Polovina rýže, hovězí guláš, polovina zelí, rajčata, polovina česneku, polovina klobásek, sladká paprika, ostrá paprika, pepř Krok 8: druhá polovina rýže, hovězí maso, zbytek zelí, vajíčka, sůl, pepř, zbytek česneku, papriky, zbytek klobás, sladká a pálivá paprika, pepř, sůl. Krok 9: Rozehřejeme troubu na 250C. Krok 10: Až je rozehřátá tak celý pekáč zalijeme šlehačkou a dáme do trouby. Krok 11: Po krátkém zapečení přikryjeme alobalem a snížíme teplotu na 180C. Krok 12: A pečeme cca třičtvrtě hodiny, aby se propekly dovnitř všechny vrstvy.
Zveřejněno 4. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kološvarák podle tety Hedy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3jjr
Moje poznámka
Kološvarák podle tety Hedy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3jjr
Nejnovější recepty
Kachna s jarní nádivkou
Přidáno před 1 hodinou
Vaječná tlačenka s červenou kapií
Přidáno před 6 hodinami
Masové drůbeží kuličky v houbové omáčce
Přidáno před 9 hodinami
Nepečený Míša do skleničky
Přidáno před 10 hodinami
Segedínský závitek
Přidáno před 23 hodinami
Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Boloňské špagety
Andyzvesnice před 1 hodinou
Cizrna na paprice s pórkem
Andyzvesnice před 1 hodinou
Tvarohová náplň
pavlina.simr před 1 hodinou
Pečené batáty se salátem
sauce1 před 3 hodinami
Znojemská omáčka
evinkaaa před 3 hodinami
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
trdlo před 5 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Wanilor před 5 hodinami
Dvoubarevná hrníčková bábovka
Miroslav81 před 6 hodinami
Máslový mazanec
P@cka před 7 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Styliane před 7 hodinami
Tématické fráze:
koložvár,
kološvár,
konzerva kolosvar,
recept na kolosvar,
kološvar recept,
město kološvár,
koložvár recept,
kološvárské zelí s kroupami,
koložvár-město,
madarskej kolozvar,
kološvárské zelí skládané,
recept kolozvary madarske,
kolozvary recept,
jak uvařit zelňačku,
kolosvar skladany,
recepty po předcích,
recept na koložvar,
recept kološvár,
buřty v konzervě kde koupit,
recepty zeli kolosvar
Suroviny:
rýže,
zelí kysané,
klobása,
maso hovězí,
vejce,
paprika čerstvá zelená,
paprika čerstvá červená,
rajče,
smetana ke šlehání,
česnek,
paprika čerstvá červená,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
sůl,
pepř,
voda
Komentáře (8)